Çankaya semtinde kaybolan yabancı turist bulundu

Alzheimer hastası olan yabancı turist kaybolduktan 3 gün sonra polis ekiplerince bulundu.

GÜNDEM 23.08.2019, 00:53 23.08.2019, 02:23
Çankaya semtinde kaybolan yabancı turist bulundu

ABD vatandaşı olan 73 yaşında ki Nick Tsahalis tatil için eşi ile birlikte ülkemize geldi. Yaşlı çift Çankaya'da bir otelde tatilini sürdürürken hafta başında alışveriş için bir mağazaya gitti. Bu sırada Nick Tsahalis eşine alışveriş esnasında kendisini dışarıda bekleyeceğini söyleyerek mağazadan ayrıldı. Bir süre sonra mağazadan çıkan Vassiliki Tsahalis eşini mağaza çıkışında göremedi. Çevredekilerin yönlendirmesi ve yardımı ile bölgeye çağırılan polis ekiplerine ifade veren Vassiliki Tsahalis, eşinin Alzheimer hastası olduğunu söyledi ve bulunması için başvuruda bulundu. 

3 gün sonra bulundu

Emniyet güçlerinin uzun Cepbahis arayış ve mücadeleleri sonucunda Yunan asıllı ve ABD vatandaşı Nick Tsahalis bulundu. Emniyet güçlerinin Karabağlar'da Paşaköprü Mezarlığı yakınında bulunan Nick Tsahalis, eşine teslim edildi. Yaşlı kişinin 3 günü nerede geçirdiği hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Yaşlılara Dikkat

Günümüzde oldukça yaygınlaşan ve ileri yaşlarda sıklıkla meydana gelen Alzheimer hastalığı ile ilgili yetkililer vatandaşları uyarıyor. Ani unutkanlıklara sebebiyet veren bu hastalık ile mücadele için GPS ile konum takibi yapan saat veya akıllı telefonlar kullanılıyor. 

Yorumlar (0)
23°
az bulutlu
banner202