Bu ihaneti Anadolu affetmeyecek

Ödemiş Konaklı ve Ovakent'te yerli üreticilerle bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bıçakçı Yörükleri Kültür Derneği tarafından organize edilen şenlikte çiftçilere seslendi

GÜNDEM 27.08.2019, 23:27
Bu ihaneti Anadolu affetmeyecek

Yörün Şenliği ve Barbunya Festivali'nin tertiplendiği festival alanına Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş'le beraber gelen CHP'li Sındır, geçmişten gelen geleneklerin beraber yaşatılacağına ve sahip oldukları kültürü yeni jenerasyona hep birlikte aktaracaklarını ifade etti. Yapılan kahvehane buluşmalarında AK Parti hükümetinin tarıma yönelik tutumlarını ağır bir şekilde eleştiren CHP'li Sındır, 2002 senesinden günümüze kadar çiftçinin ve üreticinin borcunun 200 kat arttığını dile getirerek, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı üreticilerin sayısın ciddi bir oranda azaldığı bilgisini de verdi.

CHP'li Sındır günümüzdeki tarımın 19 senedir uygulanan çok yanlış politikalar sonucunda gün geçtikçe Milanobet gerilediğini ifade etti. AK Parti iktidarının tarım sektörünü adeta bir oyuncak gibi kullandığını söyleyen Sındır, siyasi bir araç olarak kullanılan tarım sektörünün günümüzde hiç olmadığı kadar gerilediğini dile getirdi. Türkiye'nin 2002 senesinde 530 milyon lira tutarında olan borcunun günümüzde 106 milyar liraya kadar arttığını söyleyen Sındır, AK Parti iktidarını hedef alarak tarımı ithalata kurban ettiklerini ve çeşitli şirketlere peşkeş çektiğini ve sonuç olarak köylüyü adeta kaderine terk ettiğini ifade ederek, Anadolu'nun yapılan bu ihaneti affetmeyeceğini vurguladı.

Yorumlar (0)
28°
parçalı bulutlu
banner202