'Bir çay söyler misin?' deyip 32 kişinin 4 bin liralık borcunu ödedi

Aydın'ın Karacasu ilçesinde isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever, bakkal sahibine "Bana bir çay söyler misin?" dedikten sonra veresiye defterinde borçları bulunan 32 kişiye ait toplam 4 bin liranın tamamını ödedi.

GÜNDEM 06.05.2020, 14:59
'Bir çay söyler misin?' deyip 32 kişinin 4 bin liralık borcunu ödedi

Türkiye genelinde bakkal borçlarını ödemesi ile anılmaya başlayan gizemli hayırsever Aydın’da da ortaya çıktı.

İsminin açıklanmasını istemeyen hayırsever, sabah Cabi mahallesinde bulunan Filiz Bakkal’a gelerek veresiye defterinde borçları bulunan 32 kişiye ait toplam 4 bin liranın tamamını ödedi.

'Hesabı topladık nakit olarak ödedi'

Bakkal sahibi Ceyhun Yıldırımkaraman, şöyle konuştu:

"Sabah 09:30’da geldi. Kimliğini açıklamadı. 'Bir çay söyler misin?' dedi. Sonra muhabbet ettik. 'Veresiye defterini ödemek istiyorum' dedi. Gazetelerden hep duyuyorduk ama şaşırdım yine de. Hesabı topladık, nakit olarak ödedi. Borçların ödendiğine dair bir kağıt asmamızı istedi. Sonra gitti. 32 kişinin 4 bin lira borcunu ödedi. Yardım eden kişiye teşekkür ederim. Karacasu gibi bir yerde Robin Hood’un ortaya çıkması bizleri sevindirdi. Böyle sıkıntılı bir süreçte halkın yanında oldu."

Yorumlar (49)
Selma Er 4 yıl önce
Örnek bir davranış.
Allah razı olsun.
Ülker 4 yıl önce
Ülkemde böyle güzel insanlar var olmali Allah razı olsun güzel insan Allah sana daha çok versin aminn
Bodrumcu 4 yıl önce
Sayın Ülker, acaba neden beğenmediler diye bakmak istedim “Beğenmedim”i işaretlemiş oldum. En üstte de siz vardınız ondan dolayı. Özür dilerim. Beğenmedim butonundakileri 1 eksik sayabilirsiniz.
Cemalkorkmaz 4 yıl önce
Demekki bu ülkede hala namuslu onurlu dürüst insanlar varmış Allah razı olsun
Erciyas 4 yıl önce
Helal olsun
Sevgı Altug 4 yıl önce
Türkiye böyle merhametli insanlar sayesinde ayakta duruyor.Yardım 'da böyle yapılır,zaten.Oyle insanın gözüne soka soka değil!Sevap da,günah da gizli kalmalı.. Allah böyle yardımseverlerden razı olsun.
Hayret 4 yıl önce
Neden Robin Hood...Koskoca ecdadimizda yoksula yardim eden 1 tane zat kalmadi da masal kahramanini neden çocuklarımızın akillarina yerlestirir olduk hiç anlamıyorum...
mehtapp 4 yıl önce
neden robin hood diye sorgulayıp yine ortalık gereceğinize taktir etmeyi öğrenin bıktık artık siz gibi çomakçılardan bir güdün
Kemal ARSLAN 4 yıl önce
haklısınız bu konuda
Ahmet Özel Gerçek Müslüman böyle olur 4 yıl önce
Gerçek dürüst müslüman böyle olur.Allah razı olsun.tebrikler.5_6 yerden maaş alanlara örnek olsun.
Yıldırım Çakar 4 yıl önce
Ama çay içmiş,Oruçlu değilmiş..?? Ya müzlüman değilse,ya Gayrimüslimse..?? Tebrik etmeyecekmisiniz..?? Bırakın şekilciliği,her şeyden önce önemli olan İNSAN olabilmektir.
Meomandu 4 yıl önce
Cumhurbaşkanında gemicileri var yurt dışında parçacıkları var sarayları köşkleri var ama icraat yok yandaşları da halal odun gönlü zengin dünya zengini değil
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
12°
açık
banner202