Balçova Belediyesi, tüm imkanlarıyla depremzedelerin yanında

Ege Denizi'nde alana gelen 6.6 büyüklüğündeki zelzele İzmir'in tüm ilçelerinde şiddetli bir biçimde sezildi.

GÜNDEM 31.10.2020, 10:41
Balçova Belediyesi, tüm imkanlarıyla depremzedelerin yanında

Ege Denizi'nde alana gelen 6.6 büyüklüğündeki zelzele İzmir'in tüm ilçelerinde şiddetli bir biçimde sezildi. Zelzeleleri yoğun olarak paydan ilçelerden olan Balçova'da da yurttaşlar koşarak konutlarından ve işyerlerinden çıktı. 15 saniye süren zelzelenin hemen ardından kriz masası kurulan Balçova Belediyesi'nde takımlar ilçe genelinde çalışmaya başladı.


İmar ve Fen İşleri Müdürlüğü takımları çatlaklar oluşan binaları hakimiyet ederken, öbür takımlar parklarda ve bir araya gelme alanlarındaki yurttaşlara meşrubat, gıda ve maske dağıttı. Balçova Mahalle Afet Gönüllüleri beş ayrı bölgede bulunan Afet Konteynırlarını açarak hazır hale getirdi. MAG takımları arz olması halinde Sancaklı ilçesine destekledimek üzere hazır gidişata geçirildi.


Bir Araya Gelme alanları sorgulayarak yurttaşlarla sohbet eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, “Tüm İzmir'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlçemizde çok ciddi bir kasvet yok. Ancak ilçemiz zelzeleyi yoğun olarak paydan bir bölgede. Yurttaşlarımızda konutlarına girmeye korkuyorlar. Biz de yurttaşlarımızın geceyi rahat geçirmeleri için tüm temkinlerimizi aldık. 6 bin karakter pide gıda dağıttık yanında su ayran ve maske dağıttık. Yurttaşlarımızın acil bir gidişatta belediyemizin Whatsapp 0 533 071 1881 numaralı Whatsapp hattına erişmelerini bekliyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202