‘Atatürk Anlaşılmak İstiyor’

Ege Üniversitesi’nde yapılan “Atatürk ve Ulusal Egemenlik” temalı konferansta konuşan Prof. Dr. Kemal Arı, Atatürk’e göre Ulusal Egemenliğin, bir milletin namusu, şerefi ve haysiyeti olduğunu ifade etti.

GÜNDEM 06.11.2019, 14:30
‘Atatürk Anlaşılmak İstiyor’

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesince “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri Etkinlikleri” çerçevesinde Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Arı'nın katıldığı “Atatürk ve Ulusal Egemenlik” temalı bir konferans yapıldı.

Etkinlikte konuşma yapan Prof. Dr. Kemal Arı, 33 senelik akademik hayatı içinde 25 tane kitap yazdığını, sayısız projelerde bulunduğunu, Atatürk’ün bizzat kaleminden çıkan kitapları incelediğini, her etkinlikte Atatürk’e hayranlığının bir defa daha arttığını belirtti.

İzmir ilinin Atatürk için öneminden ve Atatürk'ün İzmir sevgisinden bahseden Prof. Dr. Arı Atatürk’ün, İzmir’i memleketi olan Selanik’e benzettiğini ifade etti ve Atatürk’ün yalnızca bilinmek, tanınmak istemediğini, anlaşılmak ve hissedilmek istediğini ifade etti.

Konferanstan sonra Doç. Dr. Esin Pekmez tarafından Prof. Dr. Kemal Arı'ya “Teşekkür Belgesi” sunuldu.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202