Araç İçinde Sigara İçilmesine Kesilen Ceza Vatandaşı İsyan Ettirdi!

25 Eylül 2019 tarihinde, seyir halindeki aracında sigara içtiği tespit edilen Ferda Yiğit adlı vatandaş, duruma sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

GÜNDEM 26.09.2019, 12:50 26.09.2019, 13:26
Araç İçinde Sigara İçilmesine Kesilen Ceza Vatandaşı İsyan Ettirdi!

     Geçtiğimiz günlerde Recep Tayyip Erdoğan, partisinin MKYK toplantısında şahsi araçlarda da sigaranın yasaklanmasını ve içenlere ceza verilmesini sağlayacak düzenleme yapılması konusunda talimat vermişti. Verilen talimat üzerine harekete geçen İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığına bağlı birimler tarafından tüm ülkede ‘’Dumansız Araç Uygulaması 2019-1’’ işleme konuldu. Eş zamanlı yapılan uygulamada 5 bin 63 araç kullanıcısına, araç içinde sigara içmekten cezai işlem uygulandı.

     Bu bağlamda devam eden uygulamadan ceza yiyen Gorabet Ferda Yiğit adlı bir vatandaş sosyal medya üzerinden isyan ederek tepki gösterdi. Konuyla alakalı Yiğit ‘’ İzmir Asayiş ceza kesiyor. Arabada sigara içtiğim için vergisini ödediğim araç. Cebimize giren 100 Tl fazla mı geldi? Allah belanızı versin!’’ diyerek yazılan cezanın fotoğrafını paylaştı ve durumu eleştirdi. Sosyal medyadan ''Sigara Yasağı'' başlığı altında gelen tepkilerse çığ gibi büyümeye devam ediyor.

     Yasak getirilmesine sebep olarak, yaptığı toplantıda, Sayın Erdoğan yaşadığı olayı anlatarak şu açıklamayı yapmıştı: “Fahrettin Altun’la bir programa giderken trafikte bir araba gördüm. İçinde çocuklar vardı ve babaları şoför koltuğunda sigara içiyordu. Böyle şey olmaz. Niye bunlara ceza verilmiyor? Özel araçlarda da sigara tümüyle yasaklanmalı.”

Yorumlar (0)
13°
açık
banner202