57 ilde 12 bin 912 kişi karantinada!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurt genelinde karantinada kalan yurttaşların sayısını açıkladı. 57 ilde 12 bin 912 vatandaş karantinada.

GÜNDEM 14.04.2020, 10:45
57 ilde 12 bin 912 kişi karantinada!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, koronavirüsle mücadele kapsamında bakanlık yurtlarında karantinaya alınan ve karantina sürecini tamamlayarak evlerine gönderilen vatandaşların sayısını açıkladı.

Yurt dışından getirilen vatandaşların 14 günlük karantina süreçlerini geçirdikleri 57 ildeki 84 bakanlık yurdunda 12 bin 912 vatandaşın misafir edildiğini, 20 bin 427 vatandaşı ise evlerine uğurladıklarını söyleyen Bakan Kasapoğlu, bu süreçte devletin tüm kurumlarının elini taşın altına koyduğuna dikkat çekti.

OTEL KONFORUNDA

Bakan Kasapoğlu, ''Şu anda ülkemizin dört bir yanında otel konforundaki yurtlarımızda, dünyanın dört bir yanından ülkemize dönen vatandaşlarımızı ağırlıyoruz'' dedi.

ÇAY-KAHVE SERVİSİ

Bakan Kasapoğlu, bakanlık yurtlarında 14 günlük gözlem ve izleme sürelerini geçiren vatandaşların her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını da ifade etti.

Karantina kapsamında hizmet veren bakanlık yurtlarında tamımı dezenfekte edilen odalara görevlilerin maske, gözlük, tulum giyerek girdiğini söyleyen Bakan Kasapoğlu, ''Üç öğün yemek, çay ve meyveler sürekli odalara servis edilmekte; misafirlerimizin koridorlara çıkmalarına izin verilmemektedir'' dedi.

KARANTİNADAKİLERE SPOR MALZEMESİ VE KİTAP

Bakan Kasapoğlu, misafirlerin odalarında spor yapmaları için spor malzemesi ve 20 bin 310 adet kitap gönderdiklerini, göndermeye de devam ettiklerini ifade ederken, ''Ayrıca, misafirlerimizin moral ve motivasyonu için odalarından çıkmadan müzik vb. etkinlikler yapılmaktadır. Misafirlerimizin günlük tutmaları için her birine özel 'Yurdumda Hayat Var' adıyla 14 sayfalık anı defterleri gönderilmiştir'' diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu, bakanlık yurtlarında kalan misafirleri için memnuniyet anketi yaptıklarını da bildirdi.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202