24 saat ulaşım çalışmasının detayları sonunda açıklandı!

İstanbul'da bazı metro ve otobüs hatlarının 24 saat ulaşım yapmaları için çalışma yapılmıştı. İşte çalışmanın ayrıntıları!

GÜNDEM 29.08.2019, 14:29
24 saat ulaşım çalışmasının detayları sonunda açıklandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından geçtiğimiz haftalarda şehirde 24 saat boyunca ulaşımın sağlanmasına yönelik bir çalışma yapılacağı yönünde duyuru gerçekleştirilmişti. İstanbul'da ulaşımın gece saatlerinde de kesintisiz devam edecek olması pek çok vatandaşı heyecanlandırdı. Gece saatlerinde daha önceki dönemlerde ulaşımla ilgili pek çok sorun yaşadıklarını iddia etmişlerdi. 

Çalışmanın detayları ortaya çıktı

Ekrem İmamoğlu çalışmanın taslağının tamamlandığını ve uygulamaya geçmek için herhangi bir engelin kalmadığını açıkladı. 24 saat kesintisiz ulaşım hizmetinin detaylarını anlattı. Bu çalışma taaslağı içerisinde 6 farklı metro hattı ile 24 farklı İETT otobüs hattının bulunduğu belirlendi. Bu konuda çalışmanın Nerobet devamlılığının getirilmesi için ödenecek miktar da açıklandı. 

Metro ve otobüs seferleri sabah 06:00 sularında aktif bir çalışmaya başlıyordu. Ancak sabah işe yetişmek için yolu uzun olup erkenden yola çıkmak zorunda kalan bazı vatandaşlar ulaşım konusunda sorun yaşıyorlardı. Gece mesaisi olup eve giderken problem yaşayan pek çok vatandaş da bulunuyordu. Bunun üzerine metro hatları arasında M1A, M1B, M2, M4, M5, M6 ve 24 farklı İETT hattı hizmet vermeye devam edecek. Gece tarifesi ise  00:30 ile 05:30 saatleri arasında geçerli olacak. Bunun üzerine gece saatlerinde kesintisiz ulaşımdan faydalanacak vatandaşların kartlarından iki binişlik ücret kesintisi gerçekleştirilecek. Uygulamanın kısa süre içerisinde hayata geçirilmesi bekleniyor. 

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202