15 Temmuz'da Darp Edilen Müezzin'in Davası Sonuçlandı

İzmir’de 15 Temmuz gecesi sela okuyan müezzin Mehmet Kuzgun’un darp edilmesine ilişkin dava sonuçlandı.

15 Temmuz'da Darp Edilen Müezzin'in Davası Sonuçlandı

İzmir’in Narlıdere ilçesinde, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından düzenlenen darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz gecesi sela okuyan Kutlu Yalvaç Camisi Müezzini Mehmet Kuzgun’un darp edilmesine ilişkin dava sonuçlandı.

Yaklaşık 3 yıldır devam eden davanın karar duruşması İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmaya tutuksuz sanıklar Adil C. ve Pınar D, müşteki emekli müezzin Mehmet Kuzgun, tarafların avukatları ve yakınları katıldı.

Tutuksuz yargılanan İlknur F.’nin katılmadığı duruşmada, sanıklar Adil C. ve Pınar D. kırdıkları camın bedeli olan 2 bin 300 TL’yi mahkeme heyetine teslim etti. Darba uğrayan emekli müezzin Mehmet Kuzgun, “O akşam ülkemize hain bir saldırı yapıldı. Ben de darp edildim. Hakkımı sonuna kadar arayacağım" ifadelerini kullandı.

Sanıklar bahsi geçen olay sebebiyle duydukları pişmanlığı dile getirirken Pınar D., “Halkı bize karşı kışkırtıyorlar. Biz olayı düzeltmek için çabalarken karşı taraf magazin programlarına çıktı. Pişman olduğumuzu ve yanlış yaptığımızı hep söyledik. O gece selaların okunması gerektiğini bilmiyorduk. Bu olayın en büyük mağduru biziz. Kendisi de bizi kışkırttı" dedi. Mahkeme Başkanı’nın “Örgüt adına suç işlediniz mi?” sorusu üzerine sanık Pınar D., “Hiçbir örgüt için suç işlemedim” şeklinde cevap verdi.

Müezzin Kuzgun’un yalan beyanlarda bulunduğu belirten sanık Adil C. ise, “Önce 15 dakika ardından da 30 dakika darp edildiğini söyledi; ancak kamera kayıtlarında görüldüğü gibi Gencobahis içeride sadece 2.5 dakika kaldık. Bizi dışarıda FETÖ'cü diye hedef gösteriyorlar. Keşke bunlar hiç yaşanmasaydı" dedi.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan ve duruşmaya katılmayan İlknur F. hakkında “kamu görevlisine hakaret ve ibadethanelere zarar verme” suçlarından toplam 2 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası verdi. Diğer sanık Adil C. basit yaralama suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılırken, Pınar D. ise suçlamalardan beraat etti. Duruşmanın ardından Mehmet Kuzgun, karara itiraz edeceklerini söyledi.

Yorumlar (0)
16°
açık
banner202