14 Yaşında Kaçırıldı, 18 Yaşında Türkiye’de Kurtarıldı

Kendi köyüne seneler önce yapılan baskında kaçırılan Ezidi genç kadın seneler sonra Türkiye’de yapılan bir baskın ile kurtarıldı ve ailesine teslim edildi. Genç kadını kaçıran IŞİD emiri ise gözaltına alındı.

GÜNDEM 14.10.2019, 00:53
14 Yaşında Kaçırıldı, 18 Yaşında Türkiye’de Kurtarıldı

Ankara, Keçiören’de IŞİD’in Telafer emirlerinden olduğu belirlenen kişilerin evine gerçekleştirilen baskında 18 yaşında olan genç Ezidi kadın kurtarıldı. Ezidi kadın ailesine teslim edildi ve ailesi tarafından hemen Türkiye’den çıkarıldı. IŞİD emiri ise gözaltına alındı ve henüz hakkında bilgi alınamadı.

2014 senesinde IŞİD, Şengal ve civar köylere saldırı gerçekleştirdi. Ezidi genç kadın ve ailesinin ikamet ettiği Şengal yakınlarındaki bir köyde bu saldırıda onlarca Ezidi öldürüldü ve birçok kişi kaçırıldı. Bahsi geçen Ezidi genç kadının ailesinden ise Casinoslot en az 30 kişi öldürüldü ve kadın da kaçırılanlar arasına alındı. Genç kadın kaçırıldığı zaman 14 yaşında idi. Katliamın yapıldığı gece iş sebebiyle tesadüf eseri şehir dışında olan kadının ağabeyi şans eseri ölmekten kurtuldu ve o günden bu yana ailesini katledenlerin izini sürdü.

Kardeşinin izine ilk olarak Telafer’de rastlayan ağabey, IŞİD’in onları takip ettiğini öğrenmesi ve izini kaybettirmesi üzerine kız kardeşine ulaşamadı. 2017 senesinin sonunda ağabey Telafer emirlerinin elinde olduğunu bildiği kardeşinin Türkiye’ye kaçırıldı bilgisini aldı ve Ankara’ya geldi. IŞİD’li emirin tecavüzü sonucu hamile kalan genç kadın doğum yaptığı günlerde kadının ağabeyi de bulduğu evi gözetledi ve fırsat kolladı. Ağabey önce karakola giderek durumu anlattı ve adresi verdi. Ardından gerçekleştirilen baskında Ezidi genç kadın bebeğini Türkiye’de bırakarak ağabeyi ile birlikte ülkeyi terk etti.

Ailenin IŞİD’li emirden şikayetçi olmaması üzerine herhangi bir ceza davası açılmadı. Konuya ilişkin herhangi bir kamu davası da bulunmaması sebebi ile IŞİD’li emirin şu an tutuklu olup olmadığı ve ceza alıp almayacağı konusunda herhangi bir bilgi elde edilemedi.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202