Volkswagen, İzmirli İş İnsanlarını Da Sevindirdi

Geçtiğimiz günlerde Manisa’da fabrika kuracağını açıklayan Volkswagen, İzmirli iş insanlarını da heyecanlandırdı.

EKONOMİ 08.10.2019, 17:55
Volkswagen, İzmirli İş İnsanlarını Da Sevindirdi

Yeni fabrikasını Manisa’da açmaya karar veren Alman markası Volkswagen’in yetkilileri, İzmirli iş insanlarını da sevindirdi. Volkswagen’in 943.5 milyon lira sermaye ile Manisa’da şirket kurmasına yönelik açıklamalar yapan EBSO Yönetim Kurum Başkanı Ender Yorgancılar, yatırımın ülke reklamı yönünden oldukça önemli olduğunu vurguladı. Ender Yorgancılar, “Otomotiv sektörünün bizim Jokerbet bölgemizi seçmiş olması yatırımın büyüklüğüne de baktığımız zaman oldukça önem arz ediyor. Şimdiye dek hem Kocaeli hem de Bursa’da özellikle otomotiv alanında, yan sanayisiyle ön plana çıktı. İzmir’de Opel tecrübesi ile otomotiv üretiminde bilgi birikimine sahip” diye konuştu.

Kamyon ve otobüs üreten BMC fabrikasının da İzmir’de olduğunu vurgulayan Yorgancılar, fabrikada şimdi zırhlı araç üretimi yaptığını hatırlatarak “İlimizde bu tarz fabrikaların olması yetişmiş eleman açısından da çok önemli. İzmir’in sanayide bir parçası haline gelmiş olan Manisa’da böyle bir fabrikanın kurulması bizi mutlu etti. Aramızdaki tünel sayesinde ulaşım da oldukça kolay hale geldi” dedi.

Gurur Kaynağı Olduğunu Belirtti

Başkan Yorgancılar, yatırımın bölgeye hem ihracat hem de istihdam konusunda büyük katkı sunacağını belirtti. Fabrika şehri olarak Manisa’nın seçilmesi ile ilgili Başkan, konuşmasını “Manisa, Konya, İzmir, Kayseri’nin seçilmesi önemli değil. Ülkemizde yapılıyor olması her şeyden önce geliyor. Bizim bölgemizde yapılıyor olması ayrıca bir gurur veriyor tabi. Üstelik Manisa’nın büyük teşvik avantajları var. Bu yatırım sayesinde başka desteklerin de yapılacağını unutmayalım. Bu önemli yatırımın, ülkemiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum” sözleri ile tamamladı.

Yorumlar (0)
24°
açık
banner202