Uçaklarda yeni yasaklar geldi! Seyahat edecekler dikkat!

ABD Federal Havacılık İdaresi tarafından yapılan yeni açıklamalar sonrasında uçaklarda yeni bir dizi yasakların getirildiği açıklandı.

EKONOMİ 16.08.2019, 15:52
Uçaklarda yeni yasaklar geldi! Seyahat edecekler dikkat!

Uçaklarda güvenliğin sağlanması için seyahat aşamasında birtakım güvenlik önlemleri alınıyor. ABD Federal Havacılık İdaresi tarafından yapılan açıklamalar çerçevesinde güvenlik önlemlerinin yolcular için artırılması için yeni yöntemlerin belirlendiği ifade edildi. Bu yasaklar arasında daha önce hiç gerçekleştirilmemiş olanlar da var. 

Apple bilgisayarlar için birtakım yasaklar alındı

Özellikle en çok dikkat çeken yasaklar arasında Apple tarafından üretilen MacBook Pro serisine ait bilgisayar modellerinin olması tepkilere neden oldu. Bu bilgisayarların bataryalarının yangın riski taşıdığı ve bu yüzden her daim patlamaya hazır oldukları öğrenildi. 

Bu tür bilgisayarların herhangi bir soruna karşılık uçağa alınmamasına Piabet karar verildi. aşırı ısınma sorununun yaşanması nedeniyle Apple tarafından da bazı modeller geri çağrılmıştı. Çağrılan modellerin batarya değişimi şirket tarafından ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilmişti. 

Batarya değişiminin doğru bir şekilde yapılması halinde uçağa alım yapılacak. Ancak bunun için yolcuların batarya değişimini gerçekleştirdiklerine dair gerekli belgeleri sunmaları gerekiyor. Kabine alınmayan bu bilgisayarlar ciddi bir sorun yaratabileceği gerekçesi ile bagaj kısmına da alınmamaya başlandı. Sorunlu olan bataryaların değiştirilmesi rahat uçuş yapmak açısından son derece önemli olabilir. 

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202