Temel İhtiyaç Desteği Kredisinde 3.000 TL Şoku!

Temel İhtiyaç Desteği Kredisi uygulama aşamasında yeni bir tartışmaya daha konu oldu. Vatandaşlar 10.000 TL, 7.500 TL ve 5.000 TL tutarında kredi başvuruları yaptılar ancak büyük çoğunluğa bu tutarların altında kredi tahsisi yapıldı. Temel İhtiyaç Desteği Kredisi nedir? Temel İhtiyaç Desteği Kredisi başvurusu nasıl yapılır? Temel İhtiyaç Desteği Kredisi nasıl kullanılır?

EKONOMİ 13.04.2020, 15:00 13.04.2020, 15:36
Temel İhtiyaç Desteği Kredisinde 3.000 TL Şoku!

Kamu Gündeminin haberine göre, Koronavirüsün ekonomik etkileri sebebiyle vatandaşlar için Kredi Garanti Fonu desteği ile kamu bankaları Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank aracılığı ile sunulan Temel İhtiyaç Desteği Kredisi hakkındaki tüm detaylar araştırılmaya başlandı. Vatandaşlar başvuru sürecinden kredi tahsisine kadar her detayda bilgi edinmek istiyorlar. Tüm bilgiler haberimizin devamında yer alıyor.

TEMEL İHTİYAÇ DESTEĞİ KREDİSİ NEDİR?

Temel İhtiyaç Desteği Kredisi, devlet garantisinde kamu bankaları aracılığı ile vatandaşlara verilen kredidir. Koronavirüs sebebiyle zor duruma düşen, kirasını ve faturasını ödeyemeyen, ailesinin gıda ve temizlik ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlara destek olmak amacıyla verilmektedir. 10.000 TL’ye kadar 36 ay vadeli 6 ay geri ödemesiz krediler ile vatandaşların geçim sıkıntılarının ötelenmesi ve koronavirüs tedbirlerine uyum sağlamaları amaçlanmıştır.

TEMEL İHTİYAÇ DESTEĞİ KREDİSİNE NASIL BAŞVURULUR?

Temel İhtiyaç Desteği Kredisi’ni veren kurum esasında Kredi Garanti Fonu’dur. Ancak bu krediler kamu bankaları Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank aracılığı ile verilir. Vatandaşlar bu bankalardan herhangi birine mobil uygulama, sms veya internet bankacılığı yoluyla başvururlar. Yapılan başvurular Kredi Garanti Fonu tarafından değerlendirilmeye alınır. Aylık 5000 TL hane gelirinden az gelirleri olan vatandaşların çok büyük çoğunluğunun Temel İhtiyaç Desteği Kredisi onaylanır. Bu onay önce bankalara bildirilir. Bankalar da müşterilerine kredilerin onaylandığına dair bildirimde bulunur ve kredi tahsisi süreci başlar.

TEMEL İHTİYAÇ DESTEĞİ KREDİSİ NASIL KULLANILIR?

Bankalar tarafından taraflarına Temel İhtiyaç Desteği Kredisi başvurusu onaylandı mesajı gelen vatandaşlar mobile ya da internet bankacılığı ile bu krediyi kullanabilirler. İhtiyaç Kredileri menüsünden Destek Kredisi hizmeti seçilir. Bu açılan yeni ekranda istenilen kredi tutarı yazılır. Kaç ay vadeli olmasını istediğiniz sorulur ve ayın hangi günü taksitler düzenlensin bölümü doldurulur. Bu aşamadan sonra kişisel bilgilerin açıldığı ekran gelir. Burada vatandaşlar bu bilgileri doldururlar. Sonraki ekrana geçişte de son işlemler yapılır ve kredi tutarı banka hesabınıza aktarılır.

TEMEL İHTİYAÇ DESTEĞİ KREDİLERİ DÜŞÜRÜLDÜ MÜ?

Vatandaşlara bankalar tarafından Temel İhtiyaç Desteği Kredisi başvurularında 5.000 TL, 7.500 TL ve 10.000 TL seçenekleri sunulmuştu. Ancak kredi tahsisi sürecinde vatandaşların çok büyük bölümüne 3.000 TL kredi tahsisi yapıldığı görüldü. 10.000 TL kredi çekmek için başvuran vatandaşlara 3.000 TL kredi verilmeye başlanınca haliyle bir tepki oluştu. Vatandaşların büyük bir kısmı bankalara bu tepkileri gösterseler de bunu belirleyen kuruluş bankalar olmadı. Kredi tahsisine onay veren Kredi Garanti Fonu’ydu. Aslında her vatandaşa 10.000 TL’ye kadar istediği tutar verilecekti. Ancak talep çok fazla olunca kredi tutarlarında düşüşe gidilmek zorunda kaldı. Bu durum vatandaşların hoşuna gitmese de eldeki kaynağın tüm topluma yayılması için bu yol tercih edildi.

Kaynak; Tümhaber

Yorumlar (2)
Caner 4 yıl önce
Yazıklar olsun daha dönüş bile yapmadılar. Olumlu yada olumsuz. 3bin nereye yetecek acaba 1 aydır evde oturuyoz. Kira elektrik su telefon mutfak masrafı . Bu ay için yetti. Diğer ayları napicaz. Hala süresiz ve ücretsiz izindeyiz. Hakkımı helal etmiyorum. Ölürsem de Allah'a şikayet edicem sorumluları
Unal hazirci 4 yıl önce
Noldu ihtiyaç ktedileri
12°
açık
banner202