İstifa edene kıdem tazminatı hakkı!

Çalışanların mağdur edilmemesine yönelik gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde artık istifa eden kişiler de kıdem tazminatı hakkından faydalanabilecekler.

EKONOMİ 23.08.2019, 11:25
İstifa edene kıdem tazminatı hakkı!

İşveren tarafından işçinin işten çıkarılmasının ardından haklarının korunması için kıdem tazminatı ödemeleri yapılıyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan yeni bir açıklama sonrasında 'Tek bir çalışanın dahi mağdur olmasını istemiyorum' demişti. Bunun ardından yeni bir taslak hazırlandı ve artık çalışanlara destek olunacak yeni bir düzenleme yapılacağı müjdesi verildi. 

İşçinin hakları korunacak!

Yeni düzenleme ile birlikte kıdem tazminatı fonu bir süre sonra bireysel hesaplara entegre edilmeye başlanacak. Elexbet Bireysel Emeklilik sistemi ile entegre edilmesi halinde hem işverenin hem de işçinin haklarının korunması için düzenlemeler gerçekleştirilmiş olacak. 

Fon sisteminin hayata geçmesi üzerine daha fazla işçi kıdem tazminatı alabilecek. Bazen düşük kıdem tazminatı oranlarının da bu çalışma ile birlikte önüne geçilmesi planlanıyor. Kıdem tazminatı daha önce istifa eden işçilere tanınan bir hak değildi. Ancak bu süreç içerisinde fon sisteminin hayata geçmesi halinde kendi isteği ile istifa eden işçi de kıdem tazminatı alarak haklarını koruma altına alabilecek. 

Yorumlar (0)
16°
açık
banner202