Dolar dakikalar içerisinde rekor seviyeye çıktı!

ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşları ile birlikte dolar hızlı bir şekilde tırmandı ve 6.39 seviyelerine kadar yükseldi.

EKONOMİ 26.08.2019, 12:38
Dolar dakikalar içerisinde rekor seviyeye çıktı!

ABD ile Çin arasında uzun zamandır devam eden ticaret savaşları son zamanlarda iyice tırmanmaya başladı. Bu süreçte ticaret savaşının tırmanması ile birlikte Asya piyasaları hızlı bir düşüş yaşamaya başladı. Asya borsalarında bir anda yaşanan hareketlilik Türk lirasının dolar karşısında da değer kaybetmesine neden oldu. Akşam saatlerinde bir anda dolar fiyatları rekor seviyeye çıktı ve 6.39 sınırını aştı. 

Dolar yeniden geriledi

ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz Cuma ticaret savaşlarının fitilini ateşleyecek yeni bir açıklama yapmıştı. Bu açıklama sırasında Çin'e misilleme olarak ithal Betxlarge edilecek tüm ürünler için ek gümrük vergisinin getirilmesinin planladığını açıkladı. Daha önce de benzer bir açıklamada bulunmuştu. Çin'e ithal edilecek olan tüm ürünler için ek gümrük vergisi ödemesinin gerçekleştirilmesine karar verdi. 

Tüm bu ticaret savaşlarının etkisi kendisini göstermeye başladı. Hareketlilik önce Asya piyasalarında başladı. Yaşanan sert düşüşler sonrasında güvenli liman olarak sayılabilecek olan varlık talepleri daha fazla ilgi gördü. Bunun ardından dolar hızlı bir yükselişe geçti. Ancak doların yükselişi yeniden kontrol altına alındı ve 5.80 seviyelerine geriledi. 
 

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202