Araç sahiplerine son uyarı! Bin 546 lira cezası var!

Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından araç sahiplerine son uyarı yapıldı. Egzos gazı emisyon ölçümü yaptırmayanlar bin 546 lira para cezası ödeyecekler.

EKONOMİ 31.08.2019, 11:56
Araç sahiplerine son uyarı! Bin 546 lira cezası var!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çevrenin korunmasını içeren çalışma taslağı ile trafiğe kayıtlı olan araçların egzos emisyon ölçümlerinin yapılması zorunlu tutuldu. Bu süreç içerisinde yaptırmayan araç sahiplerini ciddi oranlarda para cezaları bekliyor. Standartlara aykırı olan araç sahiplerinin  alacağı cezaların miktarı ise daha fazla artıyor. 

Para cezaları yolda!

Egzoz emisyon ölçümlerini yaptırmayan araç sahiplerine belirlemeler dahilinde bin 546 lira para cezası verilecek. Standartların üzerinde ya da altında olan araç sahipleri için ise kesilen ceza miktarı daha fazla olacak. 3 bin 93 lira idari para cezasının uygulanacağı belirtildi. 

Türkiye'de trafiğe kayıtlı olduğu tespit edilen 23 milyon 44 bin 761 Supertotobet araç bulunuyor. Bu araçların 11 milyonu emisyon ölçümlerine tabi tutuluyor. Geçtiğimiz yıl bu rakam daha düşükken gün geçtikçe ölçüm oranlarının da arttığı ifade ediliyor. Bu konuda araçlarının egzoz gazı emisyon ölçümleri yapılmayanlar için uyarılar gerçekleştirilecek. Sonunda bu uyarılara uyum sağlamayanlar idari para cezasına çarptırılacaklar. 

Geçtiğimiz yıl sadece araçların egzozlarından çıkan dumanlarla hava kirliliğinin etkilendiği belirtildi. Geçtiğimiz yıl denetimler sonucunda kurallara uymadığı tespit edilen araçlar için kesilen para cezasının 972 bin 24 lira olduğu tespit edildi.  Vatandaşlara bu konuda yapılan uyarılar giderek arttırılıyor. 

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202