2'inci Üretici Pazarı Açıldı

İzmir Kültürpark’ta, üretici ve tüketiciyi aracısız buluşturan üretici pazarının ikincisi coşkulu bir törenle açıldı.

2'inci Üretici Pazarı Açıldı

İzmir’de üretici ve tüketiciyi buluşturan üretici pazarının ikincisi bugün açıldı. İlki Kadifekale’de açılan üretici pazarının ikincisi Kültürpark’ta gerçekleştirildi. Üretici pazarında, bu yıl üçüncüsü düzenlenen İzmir Tarım Festivali’nin kortej yürüyüşü de yapıldı. Festival kortejine; kooperatifler, ziraat ve meslek odaları, üretici birlikleri, üniversiteler, Süt Kuzusu ve Abla Ağabey Kardeş projesinde yer alan çocuklar ile çiftçiler katıldı.

Festival yürüyüşünün gerçekleştirilmesinin ardından Kültürpark Üretici Pazarı’na gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kooperatiflerin tezgahlarını gezerek alandaki çocuklarla birlikte toprağa bitki dikti. Tire Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun gösterisiyle başlayan Üretici Pazarı’nda açılış konuşması yapan Tunç Soyer, "Seçim zamanı söz verdiğimiz üretici pazarlarının ikincisini açmanın büyük mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Gıda endüstrisinin büyük gıda şirketlerinin elinde matadorbet olduğunu ifade eden Tunç Soyer, bu rekabet sonucunda çiftçinin kendi toprağından koptuğunu söyledi. Tunç Soyer, "Çağımızdaki en büyük sorunlardan birisi; kır ve kent arasındaki ilişkinin kopmuş olmasındadır. Dünyanın gıda devleri kır ve kent arasındaki duvarın daha da büyümesi için adeta seferber olmuşlardır. Gıda özgürlüğünü tesis etmenin tek yoluysa işte bu duvarların yıkılması. Bu da ancak kırda ve kentte yaşayan vatandaşlarımızın birbirine dokunabilecekleri, göz göze bakabilecekleri ve dertlerini dinleyebilecekleri yeni meydanların açılmasıyla mümkündür" diye konuştu.

Üretici pazarı gibi yerlerin karşılıklı iletişim ağının yeniden kurulması bağlamında önemli ve gerekli olduğunu söyleyen Tunç Soyer, "Benim için üretici pazarları para karşılığı sebze meyve satın alınan yerler değildir. Bu pazarlar, bereketin çoğaldığı ve toplumun her kesimine yayıldığı meydanlardır. Üretici pazarları alışveriş merkezi değil, bereket meydanlarıdır" dedi.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202