Tokyo koronavirüsün yayılmaması için kiraz çiçeği parklarını kapatıyor

Japonya'nın ünlü kiraz çiçekleri mevsim nedeniyle açmaya başladı ancak koronavirüs nedeniyle Tokyo'da kiraz çiçeklerinin görülmesi aniden durdu.

DÜNYA 28.03.2020, 00:10 28.03.2020, 00:12 Özgür Çakar / [email protected]
Tokyo koronavirüsün yayılmaması için kiraz çiçeği parklarını kapatıyor

İZMİR GÜNDEM - Tokyo Valisi Yuriko Koike, başkentin virüs enfeksiyonlarındaki bir patlamanın eşiğinde olduğunu söyleyerek, şehrin 13 milyon sakininden bu hafta sonu evde kalmasını istedi. Virüsün yayılması yavaş olmazsa, şehrin kapanabileceği ve sokağa çıkma yasağı gelebileceği konusunda uyardı.

Cuma akşamı, “hanami” veya “kiraz çiçeği” görebilmek için favori bir yer olan Ueno Park'a erişim engellendi. Park girişine konulan tabelalarla “Parti yok” ve “Tehlike!” denildi. Parkın boşaltılma ve girişe yasaklanma sebebi okulların tekrardan açılması oldu. Tokyo sakinleri okullar yeniden açıldığı için koronavirüsün yayılma hızının düştüğünü veya yönetimim durumu kontrol edebildiğini düşünerek kendilerini sokaklara attı. Herkes bu mevsimin ve Tokyo’nun gözdesi kiraz çiçeklerini görmek için parklara doluştu.

Koike evden kalma isteğini cuma günü tekrarlayarak Tokyolulardan çiçek görüntülerini gelecek yıla ertelemelerini istedi. “Kiraz çiçekleri kesinlikle gelecek yıl çiçek açacak. Şu anda önceliğimiz bu zor zamanın üstesinden gelmektir."dedi.

Eğlence parkları, hayvanat bahçeleri ve akvaryumların yanı sıra bazı kafeler ve mağazalar hafta sonu kapalı olacaktır. Yetkililer özellikle Tokyo’nun nüfusunda fazlaca yeri olan ve virüsü yayan asemptomatik gençlerden endişe duyuyorlar.

Parkların kapanmasından en çok köpek sahipleri etkilendi. Daichi Harada adlı bir kişi verdiği röportajda artık parklarda köpeğini gezdiremeyeceğini dile getirdi. Daichi yine de “Tokyo bize kiraz çiçeği görmeye gitmeyi durdurmamızı emretti.” ve “Evde kalmak bizim görevimiz.” dedi.

Yorumlar (0)
banner202