Otomatik Silahla Liseye Saldırı: 2 Ölü

ABD'nin Kaliforniya’ya bağlı Santa Clarita kentindeki Saugus Lisesi'nde silahlı saldırı yapıldı.

DÜNYA 15.11.2019, 10:22
Otomatik Silahla Liseye Saldırı: 2 Ölü

Amerika’da lisedeki silahlı saldırılara bir yenisi daha eklendi. Asya kökenli olduğu belirtilen erkek saldırganın açmış olduğu ateş sonucunda yaralanan 2 öğrenci hayatını kaybederken 4 öğrenci de yaralandı. Polis, saldırganı yaralı bir şekilde yakalayıp gözaltına aldı ve olay ile alakalı soruşturma başlattı.

Alınan bilgilere göre saldırı dün Kaliforniya´nın Santa Clarita kentindeki 3 bin öğrencinin olduğu Saugus Lisesi´nde gerçekleşti. Los Angeles Bölge Emniyet Müdürlüğü’nün, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada, Los Angeles’ın 48 km kuzeybatısında bulunan lisede, Asya kökenli bir erkek tarafından silahlı saldırı yapıldığı ifade edildi.

Saldırganın otomatik silah ile rastgele bir şekilde açmış olduğu ateş sonucunda 2 öğrenci hayatını kaybederken 4 öğrencinin de yaralandı belirtildi. Saldırganın ise güvenlik kuvvetlerince yaralı olarak yakalandığı belirtildi.

Olay ile alakalı soruşturma devam ettirilirken panik ve endişenin yaşanmış olduğu okul, güvenlik nedeni ile tahliye edildi. Eğitime de bir gün ara verildi.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202