Spor

Karşıyaka'da Play-Off Vedası: Cicibaş Sorumluluğu Aldı

TFF 3. Lig Play-Off turunda Ayvalıkgücü Belediyespor’a elenen Karşıyaka’da Başkan Aygün Cicibaş’tan camiaya duygusal özür ve devam mesajı geldi.

Elif Sönmez
24 görüntülenme
Karşıyaka'da Play-Off Vedası: Cicibaş Sorumluluğu Aldı

TFF 3. Lig 4. Grup play-off ilk turunda, 15 bin taraftarın kapalı gişe doldurduğu tribünler önünde Ayvalıkgücü Belediyespor’a 2-0 mağlup olan Karşıyaka, 9 yıllık alt lig kabusuna son verme şansını bir kez daha yitirdi. İzmir temsilcisinde maç sonu büyük bir hüzün ve öfke hakim olurken, Başkan Aygün Cicibaş sessizliğini bozarak tüm sorumluluğu üstlendiğini açıkladı. Deplasmanda 0-0 biten maçın rövanşında Alsancak Mustafa Denizli Stadı’ndaki atmosfer, alınan sonuçla yerini derin bir sessizliğe bıraktı.

Başkan Aygün Cicibaş: "Sorumluluk Benim, Mücadeleye Devam"

Karşıyaka Başkanı Aygün Cicibaş, taraftar ve camiaya seslendiği açıklamasında duygusal ifadelere yer verdi. Cicibaş, "Üzgünüz demek aslında az kalır; kahroluyorum, kahroluyoruz. Sahada alınan sonuç hepimizin, en çok da yağmur demeden, soğuk demeden takımını yalnız bırakmayan cefakar Büyük Karşıyaka taraftarının canını yaktı. 7’den 70’e o tribünde gözlerden akan yaşları görmek, kalbimin içine akan bir kor gibi içimi yaktı" dedi. Tüm sorumluluğun kendisine ait olduğunu belirten Cicibaş, pes etmeyeceklerinin de sinyalini verdi.

Gönlünün yeni bir heyecanın peşinden yürümek olduğunu ancak bunun gerçekleşmediğini ifade eden Cicibaş, "Gönül isterdi ki bugün deplasman hesapları yapalım, nasıl gideceğimizi konuşalım, yeni bir heyecanın peşinden yürüyelim. Ama olmadı. Şahsım adına herkesten özür diliyorum. Eğer bir sorumluluk varsa, o sorumluluk benimdir. Bu arma için üzülmeye de mücadele etmeye de devam edeceğim" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, camiada başkanın görevine devam edeceği şeklinde yorumlandı.

İsmail Çiftçioğlu'ndan Birlik ve Beraberlik Mesajı

Karşıyaka’da son kongrede başkan adaylığı için ismi geçen ancak seçime girmeyen önemli figürlerden İsmail Çiftçioğlu da zor günlerde camiaya moral verdi. Saha sonuçlarının geçici, mücadelenin ise kalıcı olduğunu vurgulayan Çiftçioğlu, "Saha sonuçları değişir ama bu arma uğruna verilen mücadelenin onuru baki kalır. Sahada, tribünde ve ekran başında maçı izleyenlerin yüreğine sağlık. Play-off'ta veda etsek de Karşıyakalı olmanın gururuyla düştüğümüz yerden daha güçlü kalkacağımıza inancım tam" açıklamasını yaptı.

Çiftçioğlu’nun bu yapıcı tavrı, elenme sonrası sosyal medyada yükselen sert eleştirilerin arasında birleştirici bir unsur olarak dikkat çekti. Yeşil-kırmızılı camianın önde gelen isimleri, kulübün önümüzdeki sezon planlamasına bir an önce başlaması gerektiğini savunurken, Çiftçioğlu’nun "daha güçlü kalkacağız" vurgusu taraftarlar arasında karşılık buldu.

Karşıyaka'da Hakem Kararlarına Büyük Öfke

Ayvalıkgücü Belediyespor eşleşmesinin her iki ayağında yaşanan hakem hataları, Karşıyaka cephesinde bardağı taşıran son damla oldu. Deplasmanda oynanan ve 0-0 eşitlikle sonuçlanan ilk maçta Mücahit’e yapılan net penaltının verilmemesiyle başlayan süreç, İzmir’deki rövanşta da devam etti. Mücadelenin 43’üncü dakikasında Ömer Faruk’un ağlara gönderdiği topun ofsayt gerekçesiyle iptal edilmesi, tribünlerin ve yönetimin büyük tepkisini çekti.

Sosyal medyada taraftarlar, pozisyonun başlangıcını kare kare paylaşarak yardımcı hakemin tutumunu eleştirdi. Pozisyon devam ederken bayrak kaldırmayan yardımcı hakemin, top ağlarla buluştuğu an ofsayt kararı vermesi "VAR sisteminin olmadığı bu ligde bu bekleyişin amacı nedir?" sorularını gündeme getirdi. Yeşil-kırmızılı futbolseverler, hakem hatalarının sezon boyu Karşıyaka’nın önünü kestiğini savunarak federasyona tepki gösterdi.

"Bari Bir Tane Atın": Minik Taraftarın Gözyaşları

Maçın en dramatik anı ise tribündeki küçük bir taraftarın görüntüsüyle hafızalara kazındı. Karşıyaka 2-0 geriye düştükten sonra hıçkıra hıçkıra ağlayarak "Bari bir tane atın ya" diye isyan eden minik taraftarın görüntüleri, sosyal medyada en çok paylaşılan içerik oldu. Yüzlerce Karşıyakalı, bu görüntüleri duygusal mesajlarla paylaşarak takımın içinde bulunduğu durumu di.

Play-off öncesi takıma moral sağlamak amacıyla prim kampanyası yürüten Karşıyaka 1912 Derneği de bu görüntülere kayıtsız kalmadı. Dernekten yapılan açıklamada, "Tribünde çocuklarımızın gözyaşı hepimizin içini acıttı. Ancak biliyoruz ki acıyla ekilen bu aşk sonsuza dek sürecek. Bu aşkın, bu büyük armayı ilelebet yaşatacağına inanıyoruz. Atalarımızdan aldığımız bu bayrak daima dalgalanacaktır" ifadeleri kullanıldı.

İzmir İçin Ne Anlama Geliyor?

Karşıyaka'nın 3. Lig'den kurtulamaması, İzmir futbolunun genel tablosunu doğrudan etkiliyor. Özellikle Karşıyaka Çarşısı ve Bostanlı bölgesindeki esnafın maç günlerinde yaşadığı ekonomik canlılık, takımın üst liglere çıkamamasıyla birlikte yerel ekonomiye olan katkısını sınırlı bırakıyor. 15 bin kişinin Alsancak Kordon'a akın ettiği bir günde yaşanan bu hayal kırıklığı, sadece sportif bir başarısızlık değil, kentin spor turizmi ve sosyal dokusu için de büyük bir kayıp niteliği taşıyor.

Bu gelişme, özellikle İzmir'in kuzey aksında yaşayan ve Karşıyaka Spor Kulübü ile organik bağı bulunan yüz binlerce vatandaşı derinden sarsarken, kulübün önümüzdeki süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi ve yerel yönetimlerle olan tesisleşme projelerini de belirsizliğe itebilir.

Sık Sorulan Sorular

Karşıyaka - Ayvalıkgücü Belediyespor maç sonucu kaç kaç bitti?

TFF 3. Lig Play-Off ilk turunda Karşıyaka, kendi evinde ağırladığı Ayvalıkgücü Belediyespor'a 2-0 mağlup oldu. Deplasmanda oynanan ilk maçın 0-0 bitmesiyle birlikte, İzmir'deki bu skorun ardından Karşıyaka turnuvaya veda ederken Ayvalıkgücü Belediyespor bir üst tura yükselme başarısı gösterdi.

Karşıyaka Başkanı Aygün Cicibaş istifa etti mi?

Başkan Aygün Cicibaş, maçın ardından yaptığı resmi açıklamada istifa etmek yerine tüm sorumluluğu üzerine aldığını ve mücadeleye devam edeceğini belirtti. Cicibaş, camiadan ve taraftarlardan özür dileyerek, bu büyük arma için çalışmaya devam edeceği mesajını vererek yola devam sinyali verdi.

Maçtaki tartışmalı ofsayt pozisyonu ne zaman yaşandı?

Karşıyaka cephesinin büyük tepki gösterdiği tartışmalı pozisyon, maçın 43. Dakikasında gerçekleşti. Ömer Faruk’un ağlara giden golü, yardımcı hakemin geç kalkan bayrağı sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Karşıyakalı taraftarlar, VAR sisteminin olmadığı ligde hakemin pozisyon bittikten sonra karar vermesini sert bir dille eleştirdi.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#Karsiyaka#KafKaf#Spor#TFF3Lig