Milli Kültür Değerlerimiz Nasrettin Hoca ve Fıkraları İle İşleniyor

Muğla Ortaca Ortaokulu eTwinning projesi ile milli kültürümüzü ve değerlerimizi Nasrettin Hoca fıkraları aracılığı ile dünyaya taşıyor. Kuruculuğunu Türkçe Öğretmeni Ümmü Altın Yaşar’ın yaptığı eTwinning projesi "Mizah Köprüsü Nasrettin Hoca ile Milli Kültürümüz"; milli kültür değerlerimizi Nasrettin Hoca ve fıkra anlatı geleneğiyle işliyor.

GÜNDEM 28.05.2020, 09:41
Milli Kültür Değerlerimiz Nasrettin Hoca ve Fıkraları İle İşleniyor

Türkiye’nin koordinatörlüğünü yaptığı uluslararası eTwinning projesine Azerbaycan, Romanya, Gürcistan, Portekiz, İtalya’dan öğretmen ve öğrenciler dahil olmuştur. 6 ülke, 20 öğretmen, 94 öğrencisiyle milli kültür değerleri "dil, din, dünya görüşü, gelenek-görenek, sanat ve tarih “Nasrettin Hoca'nın fıkra anlatı geleneği ile ilişkilendirilerek öğrencilerin kültür aktarıcısı olabileceği şekilde işleniyor. Projenin tamamında youtube, facebook gibi pek çok web 2.0 araçları kullanılarak öğrencilerin teknolojinin olumlu eğitsel içeriklerinden faydalanmaları sağlanıyor.

Öğrencilerin dil becerilerini, özgüvenlerini geliştirmek adına Nasrettin Hoca fıkralarını milli kültür değerleriyle ilişkilendirilmiş drama çalışmaları, özgün fıkra yazma etkinlikleri yaptıklarını belirten Ümmü Altın Yaşar, “Öğrenciler, yapılan tüm çalışmalarla Türk milli kültürünü proje ortağı olduğu diğer ülkelerde de yaygınlaştırmaya çalıştılar. Ayrıca proje içerisinde milli kültür değerlerine uygun özgün materyaller tasarlayıp, el becerilerini ve hayal güçlerini geliştirme imkanı buldular. Velilerin de dahil olduğu proje ile Türk milli kültürünün özelliklerini tanıyan ve tanıtan nesiller yetiştirilmeye çalışılmıştır” dedi.

NOT:

eTwinning; Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.

Yorumlar (0)
11°
açık
banner202