Tunç Soyer: Dayanışmayı güçlendirmekten başka çaremiz yok

Didim’de gerçekleştirilen üçüncü Avrupa-Akdeniz Metal Sanayi Sendikaları Daimi Konferansı, Avrupa ve Akdeniz’den çok sayıda sendikacıyı bir araya getirdi.

Tunç Soyer: Dayanışmayı güçlendirmekten başka çaremiz yok

5 Ekim 2019’da sona erecek olan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de desteklediği Üçüncü Avrupa-Akdeniz Metal Sanayi Sendikaları Daimi Konferansı Didim’de başladı. Avrupa ve Akdeniz’den gelen çok sayıda sendikacıya ev sahipliği yapan konferansta, çevre ve sürdürülebilir kalkınma sorunlarını masaya yatırılıyor.

Uluslararası sendika temsilcilerinin yanı sıra, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin de katıldığı konferansa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katılım gösterdi. Konferansın açılışında konuşma yapan Tunç Soyer, sorunlar ve sorunların sosyal haklara etkisi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Doğa ve çevre tahribatına karşı topyekun bir mücadeleye girişilmesi gerektiğini vurgulayan Tunç Soyer, Kirletilen nehirler tarımı, balıkçılığı öldürüyor. Tarımdan geçinemeyecek hale gelen çiftçiler büyük kentlere göç ediyor. Kimse yaşadığı çevreyi, köyünü kentini bırakıp, kültürünü ve dilini bilmediği yabancı bir yere gitmek istemez. Çözüm burada ve birlikte bulunacak. Çevreye doğaya ve insan haklarına saygılı bir yönetim tek çözüm"dedi.

Sürdürülebilir kalkınmanın önemi ve gerekliliğinin de altını çizen Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sürdürebilirlik bir kurumun ve kentlerin ekonomik sosyal ve çevre dinamiklerini göz önünde bulundurarak, ekonomik katkılarını, insan hayatını ve çevresel dengeyi koruyarak adımlar atarak ilerlemesidir. Daha adil bir yaşam ve ortak geleceğimiz için sürdürebilirlik tüm grupların, kentlerin, hükümetlerin, sendikaların yol haritası olmalıdır" diye konuştu.

İşbirliğinin kalkınmada en önemli etkenlerden biri olduğunu ve hassasiyetle önem verilmesi gerektiğini belirten Tunç Soyer, “Emeği savunan, doğaya sahip çıkan, demokrasi ve insan hakları, adalet, özgürlük ve barış gibi erdemleri savunan her kurumun, yerel yönetimlerin, sendikaların birbiriyle dayanışmayı öteye taşımaktan ve güçlendirmekten başka çaresi yok" dedi.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ise yaptığı konuşmada, yoğun temposuna rağmen toplantıya katılımı ve desteği sebebiyle İzmir Betxlarge Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkürlerini iletti.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202