Konak Gültepe’de kentsel dönüşüm başlıyor

Konak’ın kentsel dönüşümünde ilk adım olan Gültepe planlarının İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oybirliği ile geçmesiyle, uzun yıllardır beklenen dönüşümün önünde engel kalmadı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur bundan sonra izlenecek yol haritasını açıkladı.

YEREL YÖNETİMLER 15.07.2020, 12:43 Buse Erdil
Konak Gültepe’de kentsel dönüşüm başlıyor

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanan Gültepe imar planları ile ilgili bir açıklama yaparak kafalardaki soru işaretlerine netlik kazandırdı. 14 mahalleyi ilgilendiren planların tüm parti gruplarının ortak kararı sonucu oybirliği ile kabul edildiğine dikkat çeken Başkan Batur, “Gültepe planları Konak ve İzmir için çok önemli bir çalışmaydı. Yıllardır beklenen, oradaki 14 mahallede yaşayan vatandaşlarımızın özlemle beklediği bir çalışmaydı. Bu çalışma Konak Belediye Meclisimizden oybirliği ile geçti. İzmir Büyükşehir Belediyemizde de tüm siyasi parti gruplarının ortak kararı üzerine oybirliği ile neticelendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer başta olmak üzere İmar Komisyonunda görev yapan meclis üyesi arkadaşlarımıza ve tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM HALKA ANLATILACAK

Gültepe imar planlarının onaylanmasının ardından izlenecek yol haritasını da açıklayan Başkan Batur, 14 mahallede önce muhtarlar olmak üzere Gültepelilerle kentsel dönüşüm toplantıları yapacaklarını söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Bundan sonraki yol haritamız ise şöyle; önce planlar askıya çıkacak. Planlar, vatandaşlarımızın, kurumların göreceği şekilde askıda 30 gün tutulacak. Askından indikten sonra imar adalarının oluşturulması çalışmasına başlanacak. Biz de bu arada öncelikle mahalle muhtarlarıyla, daha sonra da mahallelerimizde vatandaşlarla planın bundan sonraki işleyişi ile ilgili kentsel dönüşüm toplantıları yapacağız.”

Kentsel dönüşümün belediyenin organizasyonu ile yapılacağını vurgulayan Batur, “Şimdiye kadar ne dediysek onu yapıyoruz. Bundan sonra da belediyenin organizasyonu ile dönüşümü sağlayacağız. Belediye elini taşın altına koyacak. Sözleşmeleri birebir, vatandaşlarla beraber yapacak. Orada müteahhitlerle ya da herhangi başka oluşumlarla irtibata geçmesinler. Bu işin bütün organizasyonu, bütün çalışması Konak Belediyesi tarafından yapılacaktır. Rahat olsunlar. Gözleri aydın; yıllardır bekledikleri imar planı çalışması tamamlandı. Bu mahallelerde yaşayan tüm vatandaşlara ve Konak halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

NE OLMUŞTU?

Konak Belediyesi’nin aralık ayı meclisinde oybirliği ile onaylanan Gültepe planları, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden de oy birliği ile geçti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un göreve gelir gelmez ilk iş olarak ele aldığı Gültepe imar planları revizyonu, altı ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak Konak Belediye Meclisi’nde oybirliği ile kabul edilmişti. Pandemi süreci ile beraber belediye meclis toplantılarının yapılamaması sebebiyle İzmir Büyükşehir Meclisi’nde görüşülmeyen planlar, Büyükşehir’in temmuz ayı gündemine alındı. İzmir Büyükşehir Meclisi’nde oy birliği ile alınan karara göre Çınartepe, Atamer, Millet, Murat, Trakya, Anadolu, Saygı, Mehmet Akif, Ulubatlı, Yirmialtı Ağustos, Yavuz Selim, Zeybek, Huzur ve Cengiz Topel Mahallelerini kapsayan, Gültepe Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu önerisi onaylandı.

YEŞİL ALAN VE SOSYAL İMKÂNLAR ÇOĞALACAK

Gültepe’de 14 mahalleyi kapsayan 300 Hektarlık alanın revize edilen planları, artırılan sosyal donatı ve yeşil alanları ile dikkat çekiyor. Mevcut halinde kişi başına 0,86 metrekare yeşil alan yer alırken, yeni planlarda bu rakam kişi başına 9 metrekareye yükseltildi. 45 hektarlık sosyal donatı alanı ise 95 hektara çıkarıldı. Gültepe planlarının İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülmesi beklenirken kentsel dönüşümü destekleyen çalışmalara hız verilerek, Toros Sosyal Tesisi ve Kapalı Pazaryeri’ni tamamlayarak hizmete hazır hale getirildi. Gültepe Spor Kompleksinin yapımı hızla sürerken, Gültepe Atatürk Meydan Parkı ve Şenel Aksu Parkı yenileme projelerinde de son aşamaya gelindi.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202