Bostanlı'daki Yatık Binalar Tahliye Edilecek

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde uzun yıllardır yatık şekilde duran ve çevre sakinlerini endişelendiren binalar için tahliye tebligatı çıkartıldı.

YEREL YÖNETİMLER 15.10.2019, 16:39 16.10.2019, 07:13 Melis Çivici / [email protected]
Bostanlı'daki Yatık Binalar Tahliye Edilecek

40 Yılı aşkın süredir yanlarındaki binaların üstüne doğru eğik duran ve eğimin dışardan bakıldığında da kolaylıkla görülebildiği yaşlı binalar bölge halkını uzun zamandır endişelendiriyordu. Bostanlı bölgesinde bulunan binaların depreme dayanıklı olamaması sebebiyle valilik, mülk sahipleri ve Karşıyaka Belediyesi’ne binaların boşaltılması yönünde tahliye tebligatı gönderdi. Bahsi geçen binalarda bulunan daire ve dükkanların tamamı bir hafta içerisinde boşaltılacak.

Karşıyaka’nın Bostanlı Semti, Cemal Gürsel Caddesi’nde dolgu zemine inşa edilmesi sebebiyle zaman içerisinde eğilen ve uzun yıllardır bu şekilde kullanılan binalar çevre halkı için büyük tehdit oluşturuyordu. Altında çeşitli dükkanların da bulunduğu ve içerisinde yüzlerce insanın ikamet ettiği apartmanlar izin İzmir Valiliği harekete geçti. Valilik Karşıyaka Belediyesi’ne gönderdiği tebligatla, söz konusu apartmanların depreme uygun olmadığı ve yaşayanlar için risk oluşturduğu gerekçesiyle boşaltılmasını istedi. Valiliğin verdiği kararla apartman sakinlerinin bazıları rahat bir nefes alırken, bazıları da tahliye süreciyle ilgili endişelerini ifade etti. Söz konusu binalardan birinde yaşayan apartman sakinlerinden Filiz Neşer konuyla ilgili olarak, “Yıllardır bu kararı bekliyoruz. Hepimiz tedirginiz. 'Her an başımıza bir şey gelebilir korkusuyla' yaşıyorduk. Sonunda birileri müdahale etti" dedi.

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202