Tevfik Fikret’in HaklılığıKarantina Günlerinde Ortaya Çıktı

İzmir’in köklü kurumlarından İzmir Özel Tevfik Fikret Okulları 56 yıldır Dünya vatandaşı bireyler yetiştirmeye devam etmekte ve bu çizgisinden ödün vermemektedir. Beş yıldır Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi Müdürü olarak görevini başarıyla yürüten Dürrin Toksöz öğrencilerinin birçok alandaki başarılı duruşları ile gurur duyduğunu ifade etti.

YAŞAM 05.05.2020, 09:57 05.05.2020, 12:04
Tevfik Fikret’in HaklılığıKarantina Günlerinde Ortaya Çıktı

“Tevfik Fikret Okulları olarak bu yıl da çok sayıda başarı elde ediyoruz” diyen  Toksöz, “Türkiye’de de çok iyi okullara yerleştirmek istediğim öğrencilerim, müthiş bir başarı örneğiyle yurt dışı başvurularında şu ana kadar yüzde yüze yakın oranda kabul gördü. Fransızca konuşulan ülkelerin yanısıra; İngiltere, Kanada, İtalya, Hollanda vb. ülkelerden kabullerimiz var, bununla gurur duyuyoruz. Okul olarak eğitim anlayışımız öğrenci odaklı olup kendisini güzel ifade eden, farkındalığını gösteren gençler yetiştirmektir” sözleriyle bu başarıda takım çalışmasının öneminden bahsetti. Ülkemizin şu an içinde bulunduğu sıkıntılı süreçten en kısa sürede toparlanarak çıkacağına inancının sonsuz olduğunu belirten Toksöz, Tevfik Fikret Okullarını tanımak isteyen yeni veli ve öğrenci adayları için 22 Mayıs’ı on-line tanıtım günü olarak belirlediklediklerini söyledi. Tanıtımın ardından on-line randevu ile veli adaylarıyla görüşeceklerini de dile getiren Toksöz, “Bu görüşmelerde bizleri yakından tanımak isteyen veli adaylarımız,  Anadolu Lisemizi, Fen Lisemizi ve daha birçok konuda merak edilenleri on-line olarak sorabilecekler” açıklamasıda bulundu.

Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi Müdürü Dürrin Toksöz, Türkiye’de Fen Lisesi olarak Fransızca eğitim veren tek Fen lisesi olduklarını hatırlatarak akademik başarıların yanı sıra öğrencilerinin katıldığı ulusal ve uluslararası  yarışmalarda gösterdikleri başarı ve özgüvenlerinden memnuniyetini de ifade etti. Öğrencilerin bu başarıları ile birlikte sosyal etkinliklerde de aktif rol aldıklarını, sosyal sorumluluk çerçevesinde devlet okullarına yardım ve destekte bulunarak onlara kucak açtıklarını söyledi. Gündoğdu Tevfik Fikret İnterakt Kulübü’nün kurulması ile uluslararası yardım çalışmalarına devam ettiklerini ve bu yıl ilklere ev sahipliği yaptıklarını vurgulayan Toksöz, “Okulumuzu ziyaret eden Dünya Rotary Başkanı Mark Maloney ve eşi Tevfik Fikret Lisesi öğrencilerine PIN ( rozet takma ) töreni gerçekleştirdi. Bu törenin Türkiye’de ilk kez Tevfik Fikret Lisesinde gerçekleştirilmesinden dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Tevfik Fikret Okulları olarak, akademik materyallerle hazırladıkları ETFO paylaşım alanında öğrencilerin interaktif  paylaşımlarının çok uzun zamandan beri var olduğuna dikkat çeken Toksöz, bu sistemin öğrenmeye olan katkısının farkında olduklarını belirterek ters yüz öğrenme modeline 2014 yılından beri verdikleri önemin bugünlerde ne kadar olumlu bir yaklaşım olduğunu  vurguladı.

Akademik ve sosyal olarak Fransız Kültür Merkezi ile yürütülen ortak çalışmalarla da farklı öğrenci gruplarına ev sahipliği yapmanın sevincini paylaşan  Dürrin Toksöz, “Tevfik Fikretli olmak ayrıcalıktır!” sözleriyle yaklaşan Atatürk’ü Anma 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için 19 Mayıs sabahı İzmir Özel Tevfik Fikret Okulları youtube kanalından gerçekleşecek bayram kutlamalarına herkesi davet etti.

 

 

 

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202