Sadık köpek, Kovid-19'dan ölen sahibini hastanede aylarca bekledi!

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde sadık bir köpek, Kovid-19'dan ölen sahibini hastanede aylarca bekledi.

YAŞAM 28.05.2020, 12:14
Sadık köpek, Kovid-19'dan ölen sahibini hastanede aylarca bekledi!

Yerel gazete Oriental Daily News’in aktardığına göre, üubat ayında yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan bir Vuhan sakini hastaneye kaldırıldıktan bir süre sonra hayatını kaybetti. Hastanın köpeği, hastaneden çıkmayı redederek sabırla sahibinin dönüşünü beklemeye devam etti.

Nisan ayında, hastanede mağazası bulunan bir kadın, köpeği farkederek onunla ilgilenmeye başladı.

Köpeğe Çincede 'Küçük Hazine' anlamına gelen 'Şiao Bao' adını veren kadın, "Mağazadan bir süreliğine ayrıldığımda köpek kapının önüne yatıyor ve onu korumama yardım ediyor" dedi.

Mağazanın sahibi kadın, Şiao Bao'yu evde barındırmaya çalıştığını, ancak köpeğin her seferinde hastaneye döndüğünü belirterek, "Şiao Bao konuşamasa da sahibini aramaya devam ettiğini biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Köpeklerin hastanede bulunması yasak olduğundan, sadık köpek tıp merkezini terk etmek zorunda kaldı. Şiao Bao, ona yeni bir ev bulmaya söz veren yerel bir hayvan barınağına teslim edildi.

Geçen yılın haziran ayında da, ABD'nin New Jersey eyaletinde bir köpek, ölen sahibini hastanedeki yatağının yanından günlerce ayrılmayarak geri dönüşünü beklemişti.

Yorumlar (1)
Ahmet KOZAK BTP Müfettişi.. 4 yıl önce
Teşekkürler izmirgundem.com ve çalışanları..
26°
parçalı bulutlu
banner202