Mavi serum saç çıkartıyor diyen ünlüler vatandaşı kandırıyor!

Daha önce de pek çok kez halk sağlığıyla oynandığı ortaya konan ürünlerin, ünlüler tarafından reklam aracı yapılması kamuoyunun tepkisini çekiyor.

Mavi serum saç çıkartıyor diyen ünlüler vatandaşı kandırıyor!

Zayıflama çayı, cilt bakım kremleri, saç bakım ürünleri, kellik sorununa çözüm üreten kremler gibi bakım malzemelerinin satışlarını arttırmak için ünlülere sosyal medya üzerinden reklam yaptırılması pek çok soru işaretine sebep oluyor. Daha önce de birçok ünlü isim tarafından kendi sosyal medya hesapları üzerinden tanıtımı yapılan ve bu sebeple satışları artan bir zayıflama çayının içerisinde sibutramin maddesi olduğu için ölümcül olabileceği ortaya çıkmıştı.

Özellikle ünlülerin tanıtım yapması ve özel hayatlarında kullandıklarını belirtmesiyle onları rol model alan pek çok kişinin bilinçsizce kullandığı bakım ürünleri, aksi sonuçlar doğurması yanı sıra kullanan kişileri ölüme götürecek derece olumsuz sonuçlara sebep olabiliyor. Neredeyse merdiven altı gıdalar kadar tehdit içeren bu ürünlerin internet üzerinden gerçekleşen satışları, bir nevi dolandırıcılık manası taşıyor.

Sağlığı tehdit etmese bile, tanıtımlarında anlatıldığı etkilerin hiçbirini göstermeyen ürünler de vatandaşın cebinin boşalmasına sebep oluyor. Özellikle ürünleri ünlüler tarafından tanıtılan markalar kendilerine fahiş fiyatlarda alıcı bulurken, ünlüler de asla kullanmadıkları ürünler üzerinden ceplerini doldurmaya devam ediyor.

Bazı ünlüler kendi isimlerini izinsiz olarak kullanan bakım ürünü markalarına dava açıp uzun süreler mahkeme koridorlarında bir alakaları olmadığının ispatına uğraşırken, bazı ünlüler ise karşılığında ücret aldıkları markaların tanıtımlarını sosyal medya hesapları üzerinden bilinçli şekilde yapıyor.

Bunların en son örneği ise saç çıkarttığı Onwin iddia edilen mavi serum içeriğine sahip saç bakım markaları. Son olarak, Emir Benderlioğlu, Atilla Saral, Burak Hakkı, Ümit Karan, Timur Acar, Merve Aydın, Okan Karacan, Emre Kınay, Alp Kırşan, Gülgün Feyman, Ahmet Dursun, Tümer Metin, Alp Kırşan, Hakan Bilgin gibi ünlü isimlerin tanıtımını yaptığı kozmetik markaları, saç çıkartma vaadiyle vatandaşın cebine göz dikti.

İsmi geçen ünlülerin sosyal medya hesaplarında kullandıkları ve memnun kaldıklarına dair video paylaştıkları saç bakım ürünleri hakkında, kozmetik ürünlerinin ilgili sayfalarında onlarca şikayetin yer aldığı ortaya çıktı. Yalnızca iki haftada saç çıkarttığı ve çok memnun kaldıkları iddiasıyla video çeken ünlüler, tanıtımını yaptıkları ürünün vaat ettiği işlemlerin hiçbirini gerçekleştirmediği iddiaları karşısında ise suskun.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202