MATEMATİK'TE DÜNYA ŞAMPİYONLARI...

Dört farklı kıtadaki 18 ülkeden yaklaşık 20 bin öğrencinin katıldığı uluslararası “Mathematics Without Borders” isimli her yıl İngilizce olarak yapılan Matematik Turnuvasında 3 oturumu da başarı ile geçen Oğuzhan Özkaya Ortaokulları öğrencileri madalyaları topladı

YAŞAM 24.10.2020, 17:49 Ecem Atabay
MATEMATİK'TE DÜNYA ŞAMPİYONLARI...

Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları Balçova ve Yelki Ortaokulları'nın dört öğrencisi 4 kıtadan 20 bin öğrenciyi geride bırakarak İngilizce matematik alanında turnuvanın şampiyonları olmayı başardı.

Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Naz Ateş dünya birinciliği, 6. sınıf öğrencisi Özge Gemici dünya ikinciliği, 5. sınıf öğrencisi Kaan Özbatır dünya üçüncülüğü, 7. Sınıf öğrencisi Kaan Aydemir Türkiye birinciliği ve Turnuvanın Yıldızı Derecesi kazandı.

Oğuzhan Özkaya Eğitim kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Özkaya, "Dört farklı kıtadaki 18 ülkeden yaklaşık 20 bin öğrencinin katıldığı uluslararası “Mathematics Without Borders” isimli her yıl ingilizce olarak yapılan Matematik Turnuvasında 3 oturumu da başarı ile geçen Oğuzhan Özkaya Ortaokulları öğrencileri hem okulumuzun hem de ülkemizin gururu oldu" dedi.

Matematiğin öğrencilerin korkulu rüyası olmaktan çıkarılıp sevilen ders hatta hobi olması için öğretmenlerin farklı teknikler uyguladığını anlatan Oğuzhan Özkaya,şunları söyledi:

"Bu çocuklarımız hem matematik bilgisi hem de iyi derecede İngilizce ile bu yarışmaya katılarak bu önemli dereceleri elde ediyor. Bu başarının altında okul, aile ve öğrencinin birlikteliği yatıyor. İnanıyorum ki daha ortaokul yıllarında bu başarıyı kazanan çocuklarımız lise döneminde ortalığı silip süpürerek daha büyük başarılarla göğsümüzü kabartacaklar. Hiç bir başarı tesadüfi değildir. Türk çocukları da çalışarak çok önemli başarılara imza atabilir. Geçen yıl 50'ye yakın dünya derecesi kazanan çocuklarımız bu yıl pandemiye rağmen online yapılan yarışmalarla başarı üstüne başarı kazanıyor."

İngilizce Matematik öğretmeni Gamze Çankal, Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları'nın Yelki Ortaokulu Günnaz Sözkesen ve Balçova Ortaokulu Rabbani Dalaslan da öğrencilerinin başarısı ile gurur duyduklarını ifade etti. Öğretmenler uyguladıkları eğitim sistemi ile İngilizce ve Matematik öğrenme ile ilgili önyargıları yıktıklarını ve bu dersleri de çocuklara sevdirdiklerini bildirdi.

İngilizce Matemematik dalında kazandıkları dünya dereceleri ile gurur kaynağı olan 5. sınıf öğrencisi Naz Ateş dünya birinciliği, 6. sınıf öğrencisi Özge Gemici dünya ikinciliği, 5. sınıf öğrencisi Kaan Özbatır dünya üçüncülüğü, 7. Sınıf öğrencisi Kaan Aydemir Türkiye birinciliği ve Turnuvanın Yıldızı Derecesi kazanırken, tüm öğrencilere İngilizce ve matematiği korkulu rüya gibi görmektense keyif almayı öğrenmeleri gerektiğini, çalışmanın da vazgeilmez koşul olduğunu söylediler.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202