Kemeraltı'na Selluka Belgesi ve Plaketi

Kemeraltı’ndaki gıda ürünü satan işletmeler, ayaküstü lezzet durakları ve lokantaların uygun görülenlerine ‘Selluka Belgesi ve Plaketi’ verilecek.

YAŞAM 10.10.2019, 14:34
Kemeraltı'na Selluka Belgesi ve Plaketi

Üniversite, 17 kamu kuruluşu ve sivil toplum kuruluşuyla iş birliği yapan İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün projesiyle; 270 hertarlık bölgede bulunan Kemeraltı’nda yer alan gıda işletmelerine servis kalitesi, gastronomik değer, yöresel lezzet ve memnuniyet değer kriterleri çerçevesinde uygun görülenlere ‘Selluka Belgesi ve Plaketi’ takdim edilecek. Başvuru yapmış olan işletmeler puanlanacak ve 1, 2 ve 3 Selluka çiçeği bulunan plaketlerin sahibi olacak. Plaket almaya hak kazanmış işletmelerin pek çok platformda ücretsiz reklamı yapılacak ve anlaşılan turizm acenteleri sayesinde şehre gelecek turistler bu işletmeleri ziyaret edecek. İzmir Ticaret Odası’nda yapılan proje tanıtımına katılanlar arasında; İl Kültür ve Turizm Müdürü olan Murat Karaçanta, Müdür Yardımcısı Kaan Erdek, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Ege Bölge Başkanı Osman Tolga Gencer, İl Tarım Orman Müdürü Mustafa Akarca, İzmir Rehberler Odası Başkanı Macit Saşzade ile sivil toplum kuruluşları Bahis Siteleri ve üniversite üyeleri vardı.

UNESCO Listesine Girecek

Kemeraltı’nın, kültürel ve tarihi değerinin öne çıkarılması hedefi ile yenilenmesi kararını aldıklarını dile getiren İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, “Gastronomi rotaları çıkarmak hedefi ile değişik gezi rotaları yaratmak için alt çalışma grupları oluşturduk. Valiliğin onayıyla Selluka belgesinin logosu içinde İzmir’in simgesi Selluka çiçeği yer alacak. Markanın tescil çalışmaları ise hala sürmektedir. Bu sayede işletmelerin kalitelerini arttırmak için rekabet içinde olacaklarına inanıyoruz. Öte yandan Kemeraltı’nın UNESCO tescil listesine alınması için çalışmaları sürdürüyoruz. Gelecek hafta bölgemizi, UNESCO listesinde yerini alacak” dedi.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202