İzmir Ticaret Borsası, Gençleri Yarışmayla Tarıma Özendirmeyi Hedefliyor

Düzenlenen yarışmada "Kırsal Kalkınma ve Kadın", "Tarımda Bilişim ve Teknoloji", "Tarımsal Pazarlama ve Markalaşma" ile "Bitkisel ve Hayvansal Üretim" isimli dört ana başlık bulunuyor.

YAŞAM 06.09.2019, 11:34 06.09.2019, 13:20
İzmir Ticaret Borsası, Gençleri Yarışmayla Tarıma Özendirmeyi Hedefliyor

Yoğun olarak tarım faaliyetlerinin gerçekleştirildiği İzmir'de İzmir Ticaret Borsası (İTB) tarafından bu sene dördüncü defa Tarım Gençlerle Yükseliyor isimli fikir yarışması tanzim ediliyor. Söz konusu yarışma, tarım sahasında çalışma gerçekleştirmek isteyen gençleri desteklemeyi amaçlıyor. Yarışmada dereceye girenlere ödül de sunan İTB, bu şekliyle gençlerin tarımda yenilik yapması için teşvikte bulunmayı planlıyor.

Düzenlenen yarışmada "Kırsal Kalkınma ve Kadın", "Tarımda Bilişim ve Teknoloji", "Tarımsal Pazarlama ve Markalaşma" ile "Bitkisel ve Hayvansal Üretim" isimli dört ana başlık bulunuyor. Yarışmaya katılmak isteyenler en geç 20 Aralık 2019 tariine kadar başvurularını gerçekleştirebilecek. Yarışma Vdcasino başvuruları posta - e-posta yoluyla, elden, ya da itb.org.tr'deki yarışma sayfasından yapılabilecek.

Yarışma konusunda bir açıklama yapan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin genç nüfusun toprak ve tarımdan uzaklaşması olduğunu belirterek, tarım ürünlerine ihtiyacın fazlalaştığını ve bundan dolayı gençlerin fikirlerinin önemsenmesi gerektiğini vurguladı.

YARIŞMA BİRİNCİSİNE 5000 TL ÖDÜL

İzmir Ticaret Borsası tarafından düzenlenecek yarışmada birinci olan yarışmacıya 5 bin lira, ikinci olan yarışmacıya 3 bin 500 lira ve üçüncü olan projeye de 2 bin 500 lira para ödülü verilecek. Ayrıca jüri tarafından belirlenen üç kişi de bin 500'er lira ödül almaya hak kazanacak.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202