İZİKAD’ın konuğu İMO İzmir Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar: “Binasını kontrol ettirmek isteyenler bize başvursun”

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Kasım ayı aylık üye toplantısına İzmir Depremi sebebiyle İnşaat Mühendisler Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar’ı konuk etti. İzmir Depremi sonrası birçok binanın hasar aldığını hatırlatan Ayatar, “izmirdepremi.com adresindeki formu dolduran vatandaşlarımızın binalarını kontrol ediyoruz” dedi.

YAŞAM 23.11.2020, 11:53 ecem ata
İZİKAD’ın konuğu İMO İzmir Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar: “Binasını kontrol ettirmek isteyenler bize başvursun”

Toplantının açılışında konuşan İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, İzmir Depremi ile büyük bir acı yaşadıklarını ve 115 vatandaşımızı kaybettiklerini hatırlatarak, “Artık depremden kimsenin ölmesini istemiyoruz. Bunu sağlamanın yolu da sağlam binalar inşa etmekten geçiyor” dedi. Depremin değil kötü binaların insanı öldürdüğünü söyleyen Sezgin, “Doğru binanın inşasında mühendisliğin önemini hatırlamamızda fayda var. Ayrıca binalarımızın depreme dayanıklı olup olmadığını da işin uzmanından dinlemek istedik ve İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar’ı konuk ettik” diye konuştu.

“Binalarınızı kontrol ettirin”

İZİKAD’a konuk olarak deprem gibi hassas bir konuda konuşma imkanı verilmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, 1954 yılında kurulmuş İMO İzmir Şubesi’nin ilk kadın başkanı olduğunu söyledi. Örgütlü kadın olmanın önemine dikkat çeken Ayatar, “Kadının her alanda örgütlenmesi son derece değerli. Dayanışan ve omuz omuza duran kadınlar görmek istiyoruz” dedi.

İzmir Depremi’ni değerlendiren Ayatar, “Bayraklı’nın daha çok hasar almasının çeşitli farklı nedenleri var, zemin yapısı en temellerinden biri” dedi.

Yan yana iki binadan birinin yıkılıp öbürünün ayakta kalmasının üzerine düşünülmesi gerektiğini söyleyen Ayatar, “Hatalı mimari ve tasarım sorunun yanında işçilik ve malzeme eksikliği bina yıkımının nedenlerini oluşturuyor. 99 depremi sonrası değişen deprem yönetmeliği faydalı olsa da 99 öncesi binalarda bu tarz sıkıntılar hala güncelliğini koruyor” diye konuştu.

İzmirdepremi.com adresi üzerinden vatandaşlara teknik destek hizmeti verdiklerini söyleyen Ayatar, “İsteyen olursa resmi kontrollerin dışında biz de gidip binalarını inceliyoruz ve görüşümüzü belirtiyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
12°
parçalı bulutlu
banner202