Hobi Bahçeleri İzmirlileri Misafir Ediyor

İzmir-Kemalpaşa’da bulunan hobi bahçeleri şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşmak isteyen herkesi misafir ediyor. Şehre çok uzak olmamakla birlikte şehrin hengamesinden uzak olan hobi bahçeleri tarla ve bahçe işleri ile uğraşmak isteyenler için harika bir kaçış noktası oluyor.

YAŞAM 11.10.2019, 00:22
Hobi Bahçeleri İzmirlileri Misafir Ediyor

İzmir’e yakın bir ilçe olan Kemalpaşa’nın Ulucak kasabası hobi bahçelerinin merkezi sayılıyor. Ulucak’ta gayrimenkul danışmanlığı yapan Yunus Emre Kaya, hobi bahçelerinin orman tanımından çıkarılmış tarım arazileri olduğunun altını çizerek bu bahçelerin genişliğinin 250 metreden başlayarak 1.5 dönümlük araziye kadar genişliğe sahip çeşitli seçenekler olduğunu söyledi. Kemalpaşa ve çevresinin elverişli oluşu sebebiyle buradaki hobi bahçelerine olan ilginin gün geçtikçe arttığını söyleyen Yunus Emre Kaya satışların noter eşliğinde gerçekleştiğini belirtti ve ‘’ 250 metrelik bir hobi bahçesi 60 bin liradan başlıyor Betist ve yerine, elektrik ve su bağlantısına, yola yakınlığına göre fiyatlandırma değişiyor. Örneğin bir arsa sahibi kendi arsasını 23 parsele böldü. 240 metrekareden başlayıp 500 metrekareye varan kısımlar mevcut. Hepsinin etrafı çitlerle çevrili olan bu alanlar sebze-meyve ekimi için, doğa ve toprak ile vakit geçirmek için en ideal alanlar.’’ dedi.

Hobi bahçesi satın almadan önce bazı hususlara dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Kaya şunları söyledi: Satın alacağınız hobi bahçesinin bulunduğu arazide orman ya da çalılık ibaresi olmaması gerekiyor. Kirazlık, zeytinlik, bahçe, bağ vb. ifadeler bulunuyorsa bunlar sorun teşkil etmez ancak bunun dışında bir ibare varsa belediye ve orman müdürlükleri tarafından tespiti halinde sorun yaşarlar. Bu duruma dikkat etmeliler.’’

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202