Ege Üniversitesi'nde taciz sonrasında kadın kolektiflerinden rektöre çağrı!

Ege Üniversitesi'nde yaşanan taciz sonrası İzmir Kadın Kolektifi üyelerinden Ege Üniversitesi Rektörü'ne çağrı geldi.

YAŞAM 15.10.2019, 12:10 16.10.2019, 21:18 Özgür Çakar / [email protected]
Ege Üniversitesi'nde taciz sonrasında kadın kolektiflerinden rektöre çağrı!

İZMİR GÜNDEM/ÖZEL

Ege Üniversitesi'de yurda gitmek isteyen bir  öğrenci tacize uğradı.

KYK kız yurdunun karşısındaki Güvenlik çarşısında bir grup öğrenci tacize uğradı. Olayın ardında 6 öğrenci karakola gidip şikayet dilekçelerini verdiler.


Öğrencilerden biri Ege Üniversitesi Rektörü'ne ulaşmaya çalışmalarına rağmen bir türlü görüşemediklerini bildirdiler.

İzmir Üniversiteli Kadın Kolektifi kendi resmi hesabından yaptığı paylaşımda, kız öğrenciye tacizde bulunan Aykut Y. isimli şahsın üniversite öğrencisi ya da üniversite bünyesinde çalışan biri olmadığını belirterek o saatte kampüs içine nasıl girdiğini sordu. Yaptıkları paylaşımda artık Ege Üniversitesi'nde can güvenlikleri olmadığına dair açıklamalarda bulunan İzmir Üniversiteli Kadın Kollektifleri, "Üniversitede çorba dağıtmak için 4'te üniversitede olabiliyorsunuz. Ancak üniversiteli kadın arkadaşımız tacize uğrayıp karakola çağrıldığınızda Süperbahis gitmiyorsunuz. Göreviniz üniversitede fotoğraf çektirmek değil" diyerek, rektörü eleştirdi. Daha önce yaptıkları eylemlerde özel güvenlik birimleri tarafından sert müdahalelere maruz bırakıldıklarını belirten İzmir Üniversiteli Kadın Kolektifleri, güvenliğin sadece bu tip durumlarda sağlandığını belirterek eleştirilerini sürdürdü.


O saate öğrenci olmayan bir kişinin kampüs içerisinde ne yapıyordu? Özel güvenlik neredeydi? Tacize uğrayan öğrenciler, "rektör neredeydi?" çağrısında bulunarak Rektör ve yurt müdürünün bir açıklama yapması için çağrıda bulundular.


İzmir Üniversiteli Kadın Kolektifi resmi twitter hesabından yapılan o paylaşım:

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202