Ege'de Yapılan Barajlar Mercek Altına Alındı

Devlet Su İşleri Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Kasap ve HES ve Barajlar Daire Başkanı Dinçer Aydoğan, yapım aşamasında olan 6 barajı inceledi.

YAŞAM 07.10.2019, 13:46
Ege'de Yapılan Barajlar Mercek Altına Alındı

Tamamlandığında toplam 237 bin 70 dekar arazinin su ihtiyacını sağlayacak olan  Rahmanlar, Gördes, Yiğitler, Kebelek, Aktaş ve Musacalı olmak üzere 6 barajın inşaatını yerinde inceleyen DSİ Müdür Yardımcısı Oğuz Kasap ve HES ve Barajlar Başkanı Dinçer Aydoğan, DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker’den son durumlar ile ilgili detaylı  bilgi aldı.

İzmir’e Büyük Su Desteği

2 gün boyunca devam eden inceleme gezisinin ilk ayağı Ödemiş’teki Aktaş Barajı oldu. Oğuz Kasap ve Dinçer Aydoğan, bölge üreticisi için 14 milyon liradan fazla kazandıracak projenin bir an önce tamamlanması için talimat verdiklerini dile getirdi.

Kasap ve Aydoğan, kısa sürede gövde dolgusu tamamlanan Rahmanlar Barajı’nı hakkında da yetkililerden  bilgi aldı. Kasap, tamamlandığı zaman barajın Ödemiş’e senede 9 milyon 360 metreküp kullanma ve içme suyu sağlayacağını da aktardı.

Senede 9 milyon 270 bin metreküp su ile Kemalpaşa Organize Sanayi  Nakitbahis Bölgesi’ne katkı sağlayacak Kemalpaşa Yiğitler Barajı’nın da ziyaretini tamamlayan Kasap ve Aydoğan, rölakasyon yolu çalışmalarına olan denetimi sağladı. Oğuz, “Proje tamamladığı zaman hem tarıma hem de sanayi ye önemli katkılar sağlanacak” dedi.

Bergama Musacalı Barajı’nda incelemelerini sürdüren ikili, proje ile alakalı kontrol mühendislerinden bilgi aldı.

Yaklaşık 70 milyon metreküp suya sahip Gördes Barajı’na giden Kasap ve Dinçer, Eker ile baraj ve içme suyu projesi hakkında da bilgi aldı. Gölmarmara Gördes Sol  Sahil Sulaması’nın tamamlandığını belirten Kasap, Haziran’dan beri İzsu’nun Kavaklıdere arıtma tesislerine su verildiğini söyledi.  Barajın yapımı tamamlandığında İzmir’e senede 59 milyon metreküp kullanma ve içme suyu vereceği de ifade edildi.

Son durak olarak Ahmetli Kelebek Barajı’nı gezen ikili,  önümüzdeki yıl su tutabilir hale geleceğini aktardı.  Kasap bu barajın bölgeye büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202