DSİ'nin Alaşehir'e Yaptığı Yatırımlar Çiftçinin Yüzünü Güldürüyor

DSİ, son on yedi sene içerisinde Alaşehir'e gerçekleştirdiği yedi baraj ve bir gölet projesini tamamladığında, ilçedeki 153 bin 860 dekarlık arazide modern sulama faaliyetlerine başlamış olacak.

YAŞAM 06.09.2019, 10:39 06.09.2019, 16:00
DSİ'nin Alaşehir'e Yaptığı Yatırımlar Çiftçinin Yüzünü Güldürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Devlet Su İşleri'nin (DSİ) üzüm cenneti olarak adlandırılan Alaşehir'e yaptığı yatırımlar ilçeye can veriyor. DSİ, son on yedi sene içerisinde Alaşehir'e gerçekleştirdiği yedi baraj ve bir gölet projesini tamamladığında, ilçedeki 153 bin 860 dekarlık arazide modern sulama faaliyetlerine başlamış olacak. Bu projeden ötürü Alaşehirli üreticiler de her sene on altı milyon liralık ek gelir sahibi olacak.

Ülkede yetiştirilen kuru üzümlerin kalbi konumundaki ilçede son yirmi yıldır sulama yatırımları önem arz ediyor. DSİ, sulama yatırımları kapasamında ilçede on Superbahis bir sulama projesi, beş dere ıslak çalışması, bir gölet ve yedi baraj hayata geçirdi. Son olarak Kemaliye ile Kavaklıdere barajlarını faaliyete geçiren kurum, hâli hazırda da Horzum Alayaka, Toygarlı ve Örencik barajlarını inşayı sürdürüyor. Öte yandan Horzum Keseler ile Şahraj Barajı da henüz planlama safhasında. DSİ'nin devam ettirdiği Gülpınar Göleti'nde de artık gün sayılıyor. Gölet tamamlandığı vakit bin dekarlık arazi sulanabilecek.

Konu hakkında DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın tarafından yapılan açıklamada, Alaşehir ilçesi kapsamında gerçekleştirilen projelerin hepsinin tamamlanması hâlinde yüz elli üç bin sekiz yüz altmış dekarlık arazinin modern sulamaya uygun olacağı belirtildi.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202