Dokuz Eylül Rotary'den Unutulmaz 29 Ekim Kutlaması

Dokuz Eylül Rotary Kulübü, 29 Ekim Cumhuriyet bayramını düzenlenen online toplantı ile kutladı.

YAŞAM 23.10.2020, 14:42 Ecem Atabay
Dokuz Eylül Rotary'den Unutulmaz 29 Ekim Kutlaması

Dokuz Eylül Rotary Kulübü’nün online toplantısının konukları İzmir Devlet Opera Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Aytül Büyüksaraç, İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Tenor Burak Dabakoğlu ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Gürüz oldu. Kulüp, Cumhuriyetin 97.yılını Atatürk’ün Türk doktorları ile ilgili hikayelerini ve sevdiği şarkıları dinleyerek kutladı. Sanatçılar, güzel sohbetler eşliğinde sergiledikleri mini performanslar ile dinleyicilerin kulaklarının pasını sildi.

“Atatürk’e borçluyuz”

İzmir Devlet Opera Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Aytül Büyüksaraç “Mustafa Kemal Atatürk benim için çok önemli. Biz kadın sanatçılar bugün sahneye çıkabiliyor, dans edebiliyorsak, şiirler okuyabiliyor, öyküler yazabiliyorsak, bir kurumun yöneticiliğini yapabiliyorsak bunu Atatürk’e borçluyuz” dedi. ‘Atatürk ve Türk Hekimleri’ adlı sunumunu gerçekleştiren Prof. Dr. Yüksel Gürüz de “Atamız hayatı boyunca bilimden irfandan hiç ayrılmamış, doktorları da yanından hiç ayırmamış, onlara güvenmiş ve iyi görevlerle onurlandırmıştır. Ne mutlu onun yanında olan doktorlara” dedi.

Coşkuyla kutlanmalı

Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Betül Elmasoğlu ise yaşanan olumsuzluklara rağmen Türkiye Cumhuriyeti'nin 97'nci kuruluş yıldönümünün coşkuyla kutlanması gerektiğini söyledi. Toplantı sonunda, katılımları için konuklara teşekkür belgeleri ve kulübün çevre logolu tişörtleri hediye olarak takdim edildi.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202