Doğal bir cennet Uçansu Şelalesi

Doğal bitki örtüsüyle ve eşsiz güzelliğiyle kendine hayran bırakan Uçansu şelalesi, yaz aylarında sıkça ziyaret edilirken kış aylarında da spinning, kampçılık, dağcılık sporu ve doğayla iç içe olmak isteyenlerin uğrak yeri halini aldı.

YAŞAM 11.01.2020, 16:37 11.01.2020, 16:41
Doğal bir cennet Uçansu Şelalesi

Manisa’nın Yunusemre ilçesi ve İzmir’in Aliağa ilçesi arasında kalan doğal bitki örtüsüyle ve eşsiz güzelliğiyle kendine hayran bırakan Uçansu şelalesi, yaz aylarında sıkça ziyaret edilirken kış aylarında da spinning, kampçılık, dağcılık sporu ve doğayla iç içe olmak isteyenlerin uğrak yeri halini aldıHalk arasında  “Su Uçuran Şelalesi”, “Su Uçan Şelalesi”, “Türkmen Şelalesi” olarak da bilinen şelale, Manisa’nın Yunusemre ilçesi ve İzmir’in Aliağa ilçesi arasında kalıyor Bulunduğu coğrafi konum ve şartlar bakımından turizm faaliyetleri için doğal bir cennet olan Uçansu Şelalesi, takım şelaleler şeklinde gelişmiş üç basamaklı bir özellik gösteriyor.

Doğal göletler var

Büyük ve küçük şelalenin kendilerine ait doğal göletleri bulunan Uçansıu şelalesi, Göletler derin olmamasına rağmen vatandaşlar tarafından yaz aylarında serinlemek ve fotoğraf çekmek için sıklıkla dinlenme noktası olarak kullanılıyor. Fotoğrafçılar, dağcılık kulüpleri ve gezginler tarafından da sık sık ziyaret edilen Uçansu Şelalesi, gelen kişilerin doğayla iç içe zaman geçirmelerini sağlıyor. Ayrıca şelale ve çevresi, Aliağa’da yaban hayatın gözlemlenebildiği önemli noktalardan birisi olma özelliğini taşıyor.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202