Çandarlı'nın Su Kuyuları Kapatılıyor

İlk olarak Çandarlı Mahallesi'nde doksanlı yıllarda açılmış olan yirmi yedi kuyudan sekizi devre dışı bırakılacak. Diğer on dokuz kuyu ise sonraki süreçte kapatılacak. Bölgede bulunan iki site dışındaki sitelerde şebeke suyunun bulunmaması, hem bölge turizmine hem de halka büyük bir ket vuracak.

YAŞAM 06.09.2019, 17:17 07.09.2019, 16:06
Çandarlı'nın Su Kuyuları Kapatılıyor

Dikili ilçesine bağlı Çandarlı Mahallesi'ne otuz sene önce faaliyete başlayan ve halkın su ihtiyacını gideren su kuyularının kapatılma kararı alındı. İlk olarak sekis tane kuyunun kapatılacağı bölgede bin üç yüz ailenin su temini kesilmiş olacak. Otuz sene boyunca söz konusu su kuyularından ihtiyaçlarını gideren site sakinleri, kapatılma kararına etkili olan firmanın yakın zamanda jeotermal ruhsatı alan Casinoslot Zerrin Aslan Enerji olduğunu düşünüyor.

İlk olarak Çandarlı Mahallesi'nde doksanlı yıllarda açılmış olan yirmi yedi kuyudan sekizi devre dışı bırakılacak. Diğer on dokuz kuyu ise sonraki süreçte kapatılacak. Bölgede bulunan iki site dışındaki sitelerde şebeke suyunun bulunmaması, hem bölge turizmine hem de halka büyük bir ket vuracak. Konu hakkına mecliste soru önergesi veren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Yarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir'den su kuyuları hakkında alınan kararın gerekçesini yanıtlamasını istedi.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202