Böreğin Tarihsel Yolculuğu!

Slow Food Yağmur Böreği Eş Başkanı Ayfer Yavi, Agora Lions Kulübünün davetiyle Ayşa Boşnak Yemekleri ve Börek Evi’nde sevenleriyle bir araya geldi. Yavi, İzmirli sevenlerine böreğin tarihsel yolculuğunu anlattı.

YAŞAM 29.01.2020, 14:42 Buse Erdil
Böreğin Tarihsel Yolculuğu!

Bir Dünya Börek kitabı için düzenlenen söyleşi ve imza günü 24 Ocak Cuma günü Dev Ajans organizasyonu ile Abacıoğlu Han’daki Ayşa Boşnak Yemekleri ve Börek Evi’nde gerçekleştirildi. İzmirli kadınların yoğun ilgi gösterdiği söyleşi de Yavi, börek hakkındaki bilgileri ve püf noktaları katılımcılar ile paylaşarak kitaplarını imzaladı.Böreğin tarihsel yolculuğu için bir araya gelen misafirler Yemek Yazarı Nedim Atilla’nın sürpriz ziyaretiyle renkli anlar yaşadı.

Ayfer Yavi tarafından kaleme alınan Bir Dünya Börek Kitabı, 2020 Gourmand Dünya Yemekleri kitabı ödüllerine layık görüldüğünü ve aynı zamanda Dünyaca Ünlü Silk Road (İpek Yolu) ve Pastry and Dessert (Hamur İşleri ve Tatlılar) kategorisinde Türkiye’de seçilen tek kitap olduğunu söyledi. Yavi; “Bu ödülü almanın büyük sevinç ve gururunu yaşadığını” dile getirdi.

Agora Lions Kulübü dönem başkanı Dilek Yavuz değerli yazar Ayfer Yavi ile “Anadolu’nun Tadı Tuzu Kardeş Mutfaklar” kitabından sonra “Bir Dünya Börek” adlı kitabıyla ikinci kez bir arada olmaktan ve kendisini İzmir’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Yorumlar (0)
açık
banner202