Alaçatı "yasemin" kokacak

Alaçatı Turizm Derneği, daha yeşil bir Alaçatı için kolları sıvadı. Bu doğrultuda ilk olarak görüntüsü ve kokusuyla dikkat çeken 20 Arap Yasemini Alaçatı Köyiçi’ne dikildi.

YAŞAM 28.10.2020, 11:06 ecem ata
Alaçatı "yasemin" kokacak

Alaçatı Turizm Derneği'nin Çeşme Belediyesi desteğiyle başlattığı Alaçatı Köyiçi’ni “Ağaçlandırma/Yeşillendirme ve Çiçeklendirme Çalışması”nın ilk adımı olarak 20 adet Arap Yasemini dikimi gerçekleştirildi. Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Celal Bayraktaroğlu, projenin kış döneminde de devam edeceğini söyledi.

Gelecek için bir ‘nefes’

Alaçatılıların doğanın içinde nefes alabileceği noktalar oluşturmayı planladıklarını söyleyen Bayraktaroğlu “Hem kendimiz hem de gelecek nesiller için evimizin önünü, sokağımızı ve yaşadığımız şehri ağaçlandırmalıyız. Çocuklarımız, Alaçatı’da ağaçlarla birlikte büyüsün, gölgesinde dinlensin, tertemiz bir nefes alsın istiyoruz. Bunun için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız” diye konuştu. Bayraktaroğlu ayrıca Pazar Yolu’nun yapısına uygun Dut Ağacı dikimi için de gerekli çalışmalara başlandığını söyledi.

Alaçatı'yı daha yeşil hale getirecek bu çalışmaya destek veren Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Belediyesi Parklar ve Bahçeler Müdürü Kürşat Yıldırım ile Peyzaj Mimarı Selim Gönensin ve Ebru Sarıkartal'a teşekkür eden Bayraktaroğlu, "Derneğimiz gönüllülerinden Celal Üstünbaş ise projemizi koordine eden isim oldu. Destek olan her bir ele çok şey borçluyuz. Bir sivil toplum kuruluşu ile yerel yönetimin en güzel ortak çalışmalarından biri olan bu proje beraber çok daha güzel işler başaracağımızın da kanıtıdır" dedi.

Yorumlar (0)
açık
banner202