YouTube Çocuklar İçin Yeniden Düzenleme Yapıyor

Ünlü video paylaşma sitesi YouTube, çocuklar ile alakalı paylaşımlar için İnternette “Çocukların Mahremiyetinin Korunması Yasası” gereğince bazı değişikliklere gideceğini açıkladı.

BİLİM 15.11.2019, 15:57
YouTube Çocuklar İçin Yeniden Düzenleme Yapıyor

 ABD’nin en önemli teknoloji şirketleri arasında olan Google'ın YouTube kullanıcı destek sayfasından yapılmış olan açıklamada, çocuklar ile alakalı video paylaşımlarının sunumunda ve bu içeriklere yönelik reklam uygulamalarında düzenlemelere gidileceği ifade edildi.

Açıklamada, çocuklar veya çocuk karakterlerin bulunduğu popüler çocuk programlarına ya da çizgi ve animasyon karakterlerine odaklanan, oyun amaçlı rol yapma ve oyuncaklar ile hikaye anlatma ögeleri içeren, çocuk şarkıları, hikayeleri ve şiirlerini barındıran videoların çocuklara yönelik içerikler olarak değerlendirileceği ifade edildi.

Bunun yanında Google, YouTube'da çocuklar ile alakalı olduğu belirtilen veya tespit edilen videolarda kişiselleştirilmiş reklam yayımlanmayacağını ve çocuklara yönelik videolara yorum yapılamayacağı, beğeni ve abone sayılarının da gösterilemeyeceği de eklendi.

Yorumlar (0)
17°
açık
banner202