İzmir'de Güneş Enerjisi Konferansı

İzmir’de ikinci kez düzenlenen Solarvizyon konferansında konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, güneş enerjisinin Türkiye ekonomisi için önemine vurgu yaptı.

İzmir'de Güneş Enerjisi Konferansı

İkinci kez düzenlenen Solarvisyon konferansı İzmir’de başladı. Konferansta açılış konuşması yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye ekonomisi için güneş enerjisinin çok önemli olduğunu söyledi.

Solarbaba tarafından geçtiğimiz yılın ardından İzmir’de ikinci kez düzenlenen Solarvisyon 2019 etkinliğine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konferansta açılış konuşması yaptı. Yaptığı konuşmada Soyer, güneş enerjisinin önemi ve faydalarını katılımcılarla paylaştı. Soyer, “Güneş enerjisi, bu bilince hitap eden önemli bir temiz enerji kaynağı. Diğer yenilenebilir enerji kaynaklarına göre erişimi de çok kolay. Çünkü güneş ışığı dünyanın her noktasına enerjisini, ücretsiz ve sürekli olarak ulaştırabiliyor" dedi.

Güneş enerjisinin doğaya ve insana olduğu kadar ekonomiye de büyük faydalar sağladığını vurgulayan Tunç Soyer, “Güneş enerjisi üretimi; doğaya uyumlu olmasının yanı sıra, gelişen teknolojiyle birlikte; daha ekonomik bir yol olma yolunda da önemli bir gelişme kaydediyor. Güneş enerjisi Türkiye’nin ekonomisi için de önemli fırsatlar sunuyor. Zira ülkemiz, coğrafi konum gibi avantajları sayesinde, güneş enerjisinden alınacak verim bakımından diğer ülkelerden çok daha yüksek bir potansiyele sahip. Ancak altını önemle çizmek isterim ki amaç sadece temiz enerji üretmek olmamalı. Üretilen bu enerji; kamusal çıkarların korunmasını, toplumsal yararın artırılmasını, halkın ucuz, sürekli ve güvenilir enerjiye kolaylıkla erişebilmesini ve doğaya verilen zararı, tümüyle ortadan kalkmasını hedeflemeli" diye konuştu.

Güneş enerjisinden elektrik üretiminin yaygınlaştırılmasının yolunun kooperatifleşmeden geçtiğini belirten Soyer, “Nasıl süt için kooperatif kuruluyor, aslında güneş enerjisi için de bunu yapmamız, bunu geliştirmemiz mümkün. Enerji üretim kooperatiflerini ne kadar yaygınlaştırabilirsek bu enerjinin kente getireceği faydayı da o kadar artırırız. Dolayısıyla biz ne yapabiliriz diye baktığım zaman, bürokratik engelleri kaldırıp bunun önünü açmak için çalışacağız" dedi.

Solarbaba’nın kurucusu ve yöneticisi Ateş Uğurel ise, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmak istediklerini belirterek, "İzmir'de artık biz bu buluşmaları geleneksel hale getiriyoruz. Önümüzdeki senenin müjdesini de şimdiden verelim. İki günlük güneş enerjisi festivali ve semineri düzenleyeceğiz" dedi.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202