İZKA'dan Sektörel Yatırım Çalıştayı

İzmir Kalkınma Ajansı’nca gerçekleştirilen strateji çalışmasında, ilde faaliyet gösteren yazılım firmaları bir araya geldi.

BİLİM 11.10.2019, 12:20
İZKA'dan Sektörel Yatırım Çalıştayı

İzmir’de iletişim teknolojilerinin gelişmesini hızlandırmak ve ili yazılım merkezi haline getirmek hedefi ile İzmir Kalkınma Ajansı’nca yapılan toplantıda yazılım firmaları buluştu. Toplantıda açılış konuşmasını, İzmir Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Koordinatörü Murat Çelik yaptı.  Sürdürülebilir kalkınma için projeler geliştirdiklerini belirten Koordinatör Murat Çelik, Yazılımı İzmir’in öncelikli sektörü haline getirip İzmir’e daha çok yatırım yapılmasını amaçladıklarını da dile getirdi. Çelik, “Yazılım sektörü İzmir’de nasıl daha rekabetçi olur, hızla gelişir ve globalleşir bunları konuşacağız. Toplantıdan önce firmalar ile görüşmelerimiz oldu. Görüşmelerden elde ettiğimiz verileri beraber değerlendirerek sonuca varmak istiyoruz. En büyük ihtiyaçlarımızdan biri birbirimizi tanımak, ortak hareket etmenin yollarını bulmak. Yazılım ilimiz için oldukça önemli bir sektör” dedi.

44 Firma Bir Pinbahis Araya Geldi

Toplamda 44 firma ile görüşen ve 1339 yazılımcıyı istihdam eden bu firmalarla belirlenen şehrin zayıf ve güçlü yönleri arasında 20 ana başlığın konuşulduğu interaktif olarak gerçekleştirilen çalıştayla yazılım sektörünü güçlendirmek adına görüş ve değerlendirmeler alındı.

Kentin sektördeki zayıf yönleri arasında, şirketler arası iletişim eksikliği, insan kaynağı, etkinliklerin az olması öne çıkarken; güçlü yönler arasında ise şirketlerin iş birliğine açık olması, yenilik teknolojilere ve araştırmaya açık olması, İzmir’in yaşam kalitesi dikkat çekti.

Toplantı sonunda, İzmir Kalkınma Ajansı, kentte yazılım sektörüne yönelik yatırımın güçlendirilmesi için çalışmalara ağırlık vermeye karar verdi.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202