Instagram’dan O Videolara Sansür

Popüler sosyal medya ağı Instagram, kullanıcıların sağlığı ve psikolojisini korumak için intihar veya kendine zarar verme içeriği olan görüntü ve videoları yasakladığını ilan etti.

BİLİM 31.10.2019, 16:27
Instagram’dan O Videolara Sansür

Dünyanın en büyük sosyal medya iletişim uygulaması Instagram, son dönemde yasaklarına bir tanesini daha ilave etti.

Son güncelleme ile getirilen yasak insan sağlığı ve psikolojisine zararlı olabilecek “kendine zarar verme” ve “intihar” görüntüleri içeren görüntüleri kapsamakta. Instagram, geçtiğimiz şubat ayında kişilerin kendisine zarar verdiği bazı görüntülere yasak getirmiş bunun yanında iyileşmiş yara izleri gibi görüntülerin “keşfet” bölümünde çıkmasını engel koymuştu.

Konu ile alakalı bir blog yazısı paylaşımında bulunan Instagram Başkanı Adam Mosseri, bu değişikliğin ardından ilk 3 ayda Instagram'daki 834 bin civarında bir gönderi ile alakalı işlem yapıldığını belirtti.

İnsanların sağlık deneyimleri ile alakalı paylaşmalara izin verirken başkalarının da potansiyel olarak zararlı içeriğe maruz kalmalarının engellenmesi amacı ile bir dengenin kurulması gerektiğini ve ifade eden Mosseri, bundan ötürü yasakları genişleteceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202