Bu Programa Yaklaşmayın!

Popüler uygulama Instagram'da paylaşımlarını yalnızca takipçilerinin görmesini talep eden kullanıcılar hesaplarını gizli kategorisinde kullanıyorlar ama son araştırmalara göre bu da tam bir koruma sağlamıyor.

BİLİM 18.11.2019, 16:30
Bu Programa Yaklaşmayın!

Google Play'de ortaya çıkan bir uygulama kapalı profilde olan bir kişinin tüm bilgilerinizi göstereceğini iddia ediliyor. Bununla beraber uygulama değişik kişileri de davet etmenizi isteyerek mahremiyet ihlalinin yayılmasına hız katıyor.

Önceki günlerde kişilerin paylaşmak istemedikleri verilere erişim sağladığı için Like Patrol isimli uygulama Google Play’den kaldırılmıştı ama şimdi benzer bir uygulamanın daha da tehlikeli biçimde yayıldığı ortaya çıktı. Ghostly adındaki bu uygulama, takipçilere kendisini kullandırmadan evvel bir kişiyi davet etme koşulunu öne sürüyor. Bu şartla beraber sistemdeki toplam üye sayısı da artıyor.

Google Play Store'dan indirilen uygulama şu an için 500 bin indirilme sayısını aştı. Instagram yetkililerinin uyarılarına kulak asmayan Ghostly ekibi, veri mühendisliği yapıp insanların en özel bilgilerini alıp onlardan para istiyor.

Kullanıcıların bu talebi kabul etmemesi Ghostly'nin geliştiricilerini iş yapmaktan alıkoymuyor. Çünkü ücret ödemeyi kabul etmeyenler, uygulama tarafından hazırlanmış olan reklamları izlemek zorunda kalıyor.

Yorumlar (0)
14°
açık
banner202