Bakan Varank, İnsansız İş Makinelerinin Yola Çıktığını Duyurdu

İzmir’e gelen Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank, Çiğli’deki Katmerciler Savunma Sanayi firmasına ziyaret gerçekleştirdi.

BİLİM 10.10.2019, 16:30
Bakan Varank, İnsansız İş Makinelerinin Yola Çıktığını Duyurdu

Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank, Çiğli’de Katmerciler Savunma Sanayi firmasına gerçekleştirdiği ziyaretinde uzaktan kumanda edilen, mayına dayanıklı zırhlı dozeri inceledi. Bakan Varank, insansız çalışabilen iş makinelerinin İzmir’den Cuma günü yola çıkarak ihtiyaç duyulan yerlere gideceğini dile getirdi.


Bakan Mustafa Varank, “Hepimizin bildiği gibi savunma sanayi, tam bağımsızlığımızın sağlanması için oldukça önemli. Milli ve yerli silahlarımızı teknolojiden faydalanarak geliştiriyoruz böylece terör ile mücadelede önemli başarılar elde ediyoruz. Bundan böyle de bunu ilerleterek sürdürmek istiyoruz” dedi.

Öte yandan Bakan, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yer alan İzmir Biyotip ve Genom Merkezini de gezdi. Merkezde yetkililerden bilgi alan Varank, sonrasında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde bulunan Teknopark İzmir’i ziyaret etti. Bakan Varank, burada İYTE Rektörü Profesör Doktor Yusuf Baran tarafından karşıland ve ardından Teknopark İzmir’de basına kapalı olarak Betvole yapılan toplantıya katıldı.

Barış Pınarı Harekatı Hakkında Konuştu

Bakan, geçtiğimiz gün saat 16.00 itibari ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimat ile başlayan harekatı hatırlattı. Varank, ülkemizin güney sınırına huzur ve barış getirmek ve oluşturulacak terör koridorunu yok etmek için başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile ilgili, “Allahım askerlerimizin ayağına taş değdirmesin. Operasyon inşallah başarı ile uygulanacak ve böylece sınırımızda istikrar ve barış sağlanmış olacak” diye konuştu.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202