Ünlü tenisçiden kortlara veda!

Ünlü tenis yıldızı Maria Sharapova, VanityFair dergisine verdiği röportajda hayranlarını üzecek bir açıklama yaptı.

Ünlü tenisçiden kortlara veda!

Dünyaca ünlü Rus tenis yıldızı Maria Sharapova, Amerika’nın önde gelen magazin dergilerinden VanityFair’e yaptığı açıklamada profesyonel tenis hayatını sonlandırdığını duyurdu.

Yaptığı açıklamada: ‘’Tenis, uzun yıllar hayatımın büyük bir bölümünü oluşturdu. Bana gerçekten neler yapabileceğimi gösterdi. Fakat artık hayatta farklı alanlara yönelmenin zamanı geldi. Bu yüzden tenise veda etmem gerektiğini hissediyorum. Lütfen beni affedin.’’ açıklamalarına yer verdi.

Tenis kariyerini yönlendiren babası ile 8 yaşında ABD’ye taşınan Maria Sharapova, son dönemlerde doping testi sonuçlarının pozitif çıkması ile hayranlarını şaşırtmıştı. Doping aldığı anlaşılan ünlü tenisçi, hakkındaki iddiaları yalanlarken gözlerden uzak bir hayat yaşamayı tercih etmişti.

MARİA SHARAPOVA KİMDİR?

19 Nisan 1987 Rusya doğumlu ünlü tenisçi, 1986 yılında gerçekleşen Çernobil faciasından sonra ailesi ile Sibirya’ya taşındı. Sibirya’da dönemin efsanevi tenisçilerinden Martina Navratilova ile tanışan Sharapova, tenis alanında eğitim almaya başladı. Henüz 8 yaşındayken babası ile ABD’de bulunan bir tenis okuluna kayıt olmaya giden Sharapova, kısa sürede kendini kanıtlayarak IMG firmasından sponsorluk teklifi aldı. İlk kez 2005 yılında WTA sıralamasında 1 numaraya yükselen tenisçi, 6 hafta liste başı kalmayı başardı.

2012 yılında ise katıldığı RolandGarros turnuvasında rakibini 6-3, 6-2,  2-0’lık setlerle yenerek şampiyon oldu. Bu şampiyonluk ile tüm grand Slamlerde şampiyon olan 6. Sporcu olarak tenis tarihine geçti.

2016 yılındayapılan testler sonucu kanında doping maddesi bulunan Sharapova’nın turnuvadan kazandığı 1 milyon dolar para ödülü iptal edilip, hakkında işlem başlatılmıştı.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202