Maaş kesintileri NBA oyuncularını da vurdu

Lig yetkilileri, koronavirüs pandemisi nedeniyle ara verilenNBA'nin 2019-20 sezonuna ne zaman devam edileceğine dair henüz net bir bilgi vermedi.

Maaş kesintileri NBA oyuncularını da vurdu

İZMİR GÜNDEM - Cuma günkü bir rapora göre ise yetkililerin mali kayıpların en aza indirgemek için oyuncuların ücretlerine kesintilerin gelebileceği açıklandı.

Durumun ne olacağı hakkında her iki taraf da henüz bir açıklama yapmadı.

NBA, 15 Nisan'dan itibaren oyuncuların maaş çeklerinde yüzde 50 kesinti olmasını uygun gördü. Ulusal Basketbol Oyuncuları Birliği ise buna karşılık oyuncular için önümüzdeki ödeme dönemi yerine mayıs ortalarında yürürlüğe girecek olan yüzde 25'lik bir kesinti yapma teklifiyle karşılık verdi. Son durumun ne olacağı konusunda iki taraftan da bir açıklama gelmedi.

Ancak NBA’nın toplu pazarlık anlaşmasıincelendiğinde, oyunların oynanmasını engelleyen öngörülemeyen bir olayda, ligin oyuncu maaşını ödemesine gereklilik getiren bir mücbir sebep hükmü içermekte.

Utah Jazz takımının bir oyuncusu COVID-19 pozitif olduğunu öğrendikten sonra, lig yetkilileri 11 Mart sezonunu süresiz olarak askıya almayı seçti. 1 Nisan'a kadar NBA oyuncularına normal miktarlarda ve gerçek zamanlarında ödeme yapıldı.NBPA (Ulusal Basketbol Oyuncuları Birliği) İcra Direktörü Michele Roberts, önümüzdeki tarihler için mücbir sebep maddesiyle ilgili oyuncu ödeme kesintileri olasılığını ele aldı.

Bugüne kadar, oyunların askıya alınması, NBA franchise'larının her birine sadecebilet satışlarında bile milyonlarca dolara kaybına sebep oldu. NBA, yakın gelecekte maçlara devam etmeyi umduğunu belirtmesine rağmen, sosyal izolasyon protokolleri ve toplu toplantılara uygulanan yasaklarsüreci karmaşıklaştırdı.

Yorumlar (0)
17°
parçalı bulutlu
banner202