İzmir ve Göztepe'de Büyük Heyecan!

İzmir'in köklü ve efsanevi futbıl kulüplerinden olan Göztepe'nin 95 Yılı aşkın süredir devam eden stad özlemi nihayet sona eriyor. İzmir'in başarılı temsilcisi bugün saat 16:00'da Beşiktaş'ı yeni evi olan Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde ağırlayacak. İzmir ve Göztepe için çok büyük önem ve anlam taşıyan maç saat 16:00'da başlayacak.

SPOR 26.01.2020, 12:33 Buse Erdil
İzmir ve Göztepe'de Büyük Heyecan!

İzmir'in köklü ve efsanevi futbıl kulüplerinden olan Göztepe'nin 95 Yılı aşkın süredir devam eden stad özlemi nihayet sona eriyor. İzmir'in başarılı temsilcisi bugün saat 16:00'da Beşiktaş'ı yeni evi olan Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde ağırlayacak. İzmir ve Göztepe için çok büyük önem ve anlam taşıyan maç saat 16:00'da başlayacak.

Göztepe Spor Kulübü ve İzmir yeni bir spor ve yaşam merkezine kavuşacak olmanın heyecanını yaşıyor. Türk futbolunun çınarı Göztepe'nin 95 yıllık tarihindeki ilk evi olacak Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi, kapılarını açıyor. Süper Lig'de ikinci yarının ilk haftasında deplasmanda Antalyaspor'u 3-0 yenen sarı-kırmızılılar, 19'uncu haftada bugün oynanacak Beşiktaş karşılaşmasıyla yeni mabedinde ilk kez taraftarlarının önüne çıkacak.

İhalesi 14 Haziran 2017'de yapılan Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nın temelini 9 Eylül 2017 tarihinde atan dönemin Başbakanı ve Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, açılış maçında stattaki yerlerini alacak. Bugün saat 14.00'te stadın açılış kurdelesi kesilecek. Spor, iş ve siyaset dünyasından birçok kişi de Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde olacak. A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş de, Göztepe'nin eski kulübü Beşiktaş'la oynayacağı karşılaşmada yeni stattaki yerini alacak.

Göztepe'nin yeni stadı Gürel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi, Türkiye ve Avrupa'da birçok ilki içinde barındıracak. Kulübün eski Gürsel Aksel Tesisleri'nin yerine inşa edilip 34 dönüm alan ve toplam 100 bin metrekare kapalı alanı kapsayan tesis, 218 milyon 900 bin TL'ye mal oldu.

Stadın altında 400 araçlık 2 katlı otopark alanı bulunurken, 39 loca, kafeler, restoranlar, ticari alanlar, kulüp ve oyuncak müzeleri, sağlık merkezi ve fitness salonları da halkın kullanımına açılacak. Zemini hibrit çim olan statta led stadyum aydınlatmaları kullanılacak.

Stadın çatısı ise eşi benzeri bulunmayan bir konseptte yapıldı. Çatıda ülkemizde ilk olan 600 metrelik yürüyüş parkuru oluşturuldu. Ayakta seyirci uygulamasının faaliyete geçmesiyle Beşiktaş maçı sonrası stat kapasitesi 20 bin 56'dan 25 bine çıkacak. Stadın ticari alanları, müzeleri ve sağlık merkezi ise önümüzdeki aylarda tamamlanacak.

Maç için kentteki bazı sokak ve caddelerin araç trafiğine kapatılacağı belirtildi. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgili açıklama yaparak uyarılarda bulundu:

"Göztepe Gürsel Aksel Bulvarı üzerinde yapımı tamamlanan Gürsel Aksel Stadyumu'nun trafik düzeni ve güvenlik önlemleri açısından sadece maç günleri; Gürsel Aksel Bulvarı'nın Mithatpaşa Caddesi ve İnönü Caddesi arasında kalan kısmı, 15'nci Sokağın Mithatpaşa Caddesi ile 15/2 Sokak arasındaki kısmı araç trafiğine kapatılacak. Ayrıca Mithatpaşa Caddesi'nin, Fahrettin Altay Meydanı ile 19/1 Sokak arasında kalan kısmı ile bu bölge içinde kalan 20/3, 4/1, 4/7, 4/8, 4/9, 4/10, 13/1,13, 20, 20/3, 16, 17/1, 4/2, 4/3, 20/1, 20/2 ve 18 sokaklarının bağlantı noktaları, 21.01.2020 tarih ve 2020/73 sayılı UKEME kararlarıyla Göztepe maçlarının bulunduğu günlerde araç trafiğine kapatılacağından, söz konusu sokaklar üzerinde bulunan araçlar güvenlik nedeniyle çekilecektir."

Tüm İzmir’in ve Türkiye’nin merakla beklediği karşılaşma öncesi bir çok önlem alınırken, emniyet birimleri de güvenlik önlemlerini sıkı tutuyor. Alınan bilgiye göre stat içerisi ve çevresinde 2 bin 152 polis ve 75 özel güvenlik görevlisi dev karşılaşma için görevde olacak. Öte yandan, stat çevresi ve girişlerde alkol kontrolleri ve detaylı aramalar yapılacağı bilgisi aktarıldı.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202