Fransa’da Türk Rüzgarı

EURO 2020 Elemeleri’nde Fransa ile deplasmanda 1-1 berabere kalan A Milli Takım çok önemli bir avantaj elde etti.

SPOR 15.10.2019, 10:39 15.10.2019, 10:44 Melis Çivici / [email protected]
Fransa’da Türk Rüzgarı

Milli Takım’ın ilk maçta 2-0 mağlup ettiği son dünya şampiyonu ile Fransızların evinde 1-1 berabere kalmasıyla, EURO 2020 yolunda büyük bir adım atıldı.

Kritik maç öncesi stadı dolduran 35 bin kişilik Türk taraftar, milli takımımıza müthiş destek vererek izleyenleri hayran bıraktı. Adeta kendi evinde sahaya çıkmış gibi olan millilerimiz, maça psikolojik olarak büyük avantajla başladı. 76’ıncı dakikada Olivier Giroud’nun attığı golle 1-0 öne geçen Fransa, maçın genelinde baskılı bir futbol oynadı. Fakat bu baskı inançla sahaya çıkan ve tüm Türk halkının desteğini arkasına alan A Milli takım üzerinde işe yaramadı.  81.dakikada Hakan'ın kullandığı serbest vuruşta arka direğe hareketlenen Kaan Ayhan düzgün bir kafa vuruşuyla topu yakın köşeden ağlara gönderdi ve skora dengeyi getirdi. Kalan dakikalarda müthiş bir defans yaparak Fransızlara geçit vermeyen milliler, sahadan önemli bir puan alarak ayrıldılar.

Türk A Milli Takımının, Suriye’de yürütülen Barış Pınarı Harekatı’na desteğini göstermek amacıyla golden sonra yaptığı asker selamı çok tartışılmış, Fransız basını Türkiye-Fransa maçı öncesinde böyle bir görüntüyle karşılaşmak istemediklerini belirtmişti. Fransız siyasetçi Jean-Luc Melenchon ise maçtan önce yaptığı açıklamada, "Eğer Türk futbolcular bir kez daha asker selamı verirlerse, o zaman onlara düşman gibi davranacağız. Buna hazırlıklı olsunlar. Çünkü bu kabul edilemez ve bu şartlarda Türkiye ile futbol maçı oynamamalıyız" demişti. Yapılan tüm açıklama ve tehditlere rağmen, A Milli Takım Betexper gol attıktan sonra eleştirilere cevaben asker selamı verdi. Maçtan önce kameralara takılan görüntülerde ise, yüzlerce kişilik Türk taraftar gruplarının asker selamı yaptığı görüldü. Fransız rejisi ise görüntülerin yayınlanmaması için büyük çaba gösterdi.  Alman takımı St Pauli tarafından, Barış Pınarı Harekatı’na destek verdiği gerekçesiyle kadro dışı bırakılan Enver Cenk Şahin’in ise maçtan sonra millilerin asker selamı verirken ki pozlarını paylaşması dikkat çekti. 

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçtan sonra yaptığı basın toplantısında, “Zeki sakatlandı ve sağ bekte Nazım vardı ama bu maç için Kaan’ı tercih ettik ve çok da iyi oynadı. Genel olarak 1 puan bizim için sevindirici bir olay. Allah’ıma şükürler olsun. Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum” diye konuştu. Fransız bir gazetecinin siyasi ortamla ilgili soru sorduğu deneyimli çalıştırıcı, polemik yaratma amacı taşıyan soruya ise “Burada bir şiddet olsa Fransızlar da üzülür. Asker selamı vermekte kötü bir niyet yok. Askerlerimizi birini öldürsün diye göndermiyoruz. Kendimizi korumak için yapıyoruz. Bu benim işim değil, Trump’ın işi, Macron'un işi, Onlar dünyayı yönetiyorlar, Bu soruyu bana sormayın Ben takımı zor yönetiyorum" şeklinde cevap verdi.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202